Son Dakika...Korkulan Oldu! Afganlar Komşu İle Ayak Bastı

Son Dakika...Korkulan Oldu! Afganlar Komşu İle Ayak Bastı
Taliba'nın, Afganistan'ın ele geçirmesi sonrası ülkelerinden ayrılan binlerce Afgan vatandaş Türkiye'ye gelirken, gelen Afganlardan bazılarının ise Şanlıurfa'ya girdikleri görüldü.

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası ülkelerinden ayrılmak için göçe başlayan Afgan vatandaşlar farklı ülkelere gitmeye devam ediyor. Ülkelerinde yaşanan olaydan sonra ayrılarak birçok ülkeye göç eden Afgan vatandaşların en büyük durağı Türkiye oluyor.

Gruplar halinde ülkelerinden ayrılarak komşu ülke sınırlarından geçen Afgan vatandaşlar, Türkiye'ye doğru yol almaya başladı. Kalabalık bir şekilde gelen ve Türkiye'ye giriş yapıldığına dair görüntülerde gelmeye devam ediyor. Son olarak sınırda bulunan illerde vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan Afgan vatandaşlar bu kez ise Şanlıurfa'da görüldü.

Ülkelerinden kaçtıktan sonra binlerce kilometre ötede bulunan Türkiye'ye gelen vatandaşlar, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde görüldü. Vatandaşlar tarafından Eyyüp Nebi Mahallesinde görülen Afgan vatandaşların ülkeye kaçak yollarla giriş yaptıkları bir kez daha görüldü. Viranşehir İlçesinde görülen Afganların Şanlıurfa'ya gelmesi, sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından ise olumsuz yönde karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.