Video Haber...Gaziantep’te aniden bastıran yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı

Dünya genelinde iklim değişikliği Türkiye’ye de yansırken ve buna neden olarak Ağustos aylarında son 20 yıldır yağmur yağmamasına rağmen 2021 yılında ve özellikle son üç günden bu yana yağmur yağması dikkat çektiği belirtildi.

Gaziantep’te son 20 yıldan buyana Ağustos aylarında hiçbir yağmur yağmazken 2021 yılının Ağustos ayında haftada üç gündür yağmur yağması iklimin ne kadar değiştiğini gösterirken, en sıcak havada yağan yağmurlar sel felaketlerine neden olduğu belirtildi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ Mİ NEDEN OLUYOR?


Dünya genelinde iklim değişikliği Türkiye’ye de yansırken ve buna neden olarakta Ağustos aylarında son 20 yıldır yağmur yağmamasına rağmen 2021 yılında ve özellikle son üç günden bu yana yağmur yağması dikkat çektiği belirtildi.

Aniden bastıran yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı

Kentte öğle saatlerinde rüzgarla birlikte sağanak şeklinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, binaların altına sığındı. Haftalardır etkisini sürdüren sıcak hava, öğle saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Aralıklarla gök gürültülü devam eden yağmur nedeniyle vatandaşlar bina ve ağaç altlarına sığındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.