Son dakika! Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer...Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kimdir?

Son dakika! Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer...Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kimdir?
SON DAKİKA HABERİ:MEB yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine yardımcısı Mahmut Özer getirildi.

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine yardımcısı Mahmut Özer getirildi.

MEB yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Akabinde Mahmut Özer'in hayatına dair bilgiler merak konusu oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER KİMDİR?

Tokat'ta 1970 yılında doğan Prof. Dr. Mahmut Özer, ilk ve ortaöğrenimini bu ilde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992'de mezun olan Özer, yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı. Özer, 1992-1994 yıllarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında elektronik mühendisi, 1994-2002 yıllarında da Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Elektrik Programında öğretim görevlisi olarak çalışmalarda bulundu.

Temmuz 2002'de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçentlik görevine başlayan
Özer, aynı üniversitede 2005-2010 yıllarında doçent olarak görevine devam etti. Temmuz 2010 itibarıyla profesör olarak atanan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyesi olan Prof. Dr. Mahmut Özer, evli ve üç çocuk babasıdır.
Mahmut Özer son olarak ÖSYM Başkanlığı görevini icra etmiş, Resmi Gazete'de yayımlanan atama ilanının ardından yeni görevi olan Milli Eğitim Bakan Yardımcılığını üstlenmiştir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.