Online Psikolog İhtiyacı Nerelerde Ortaya Çıkar?

Online Psikolog İhtiyacı Nerelerde Ortaya Çıkar?

Online psikolog hizmetleri, profesyonel ruh sağlığı hizmetlerimi çevrimiçi olarak sunulmasının yeni bir yoludur. Bu tedaviler aynı zamanda uzaktan terapi ve elektronik danışmanlık olarak da bilinir. Bu bağlamda online psikoloji platformlarında uzmanlar, ruh sağlığı alanında eğitim almış psikoterapistlerdir. Oturumlar sesli aramalar, anlık mesajlaşma ve görüntülü aramalar kullanılarak gerçekleştirilir. Danışan ve terapist arasındaki etkileşim, çevrimiçi bir tedavi deneyimi etrafında tasarlanmış güvenli bir platformda gerçekleşir. Bu bağlamda bireysel psikoterapi, çocuk ve ergen psikoterapisi, aile terapisi ve çift terapisi gibi alanlarda da profesyonel yardım sağlanmaktadır. Bu sayede terapi için ihtiyacınız olan psikolojik desteği online olarak kolayca alabilirsiniz.

Online Psikolog Kimler İçin Uygun?

Tüm müşteriler çevrimiçi terapi için uygun değildir. Bu durumda, çevrimiçi tedaviye başlamadan önce müşterilerinizle mümkün olduğunca çok yüz yüze randevu planlayabilirsiniz. Çevrimiçi psikologlar, çevrimiçi çalışırken belirli müşteri gruplarıyla çalışmayı kolaylaştıran veya zorlaştıran faktörleri dikkatle değerlendirir. Çünkü risk altında olabilecek veya çevrimiçi çalışma becerisine sahip olmayan müşterileri belirlemek için uygun tedavi öncesi değerlendirmeler gibi sağlam süreçleri uygulamak özellikle önemlidir. Herhangi bir nedenle yüz yüze tedavi alamayan kişiler, tedaviyi bırakmamak için psikoterapilerine çevrimiçi devam etmelidir.

Çevrimiçi terapinin ortaya çıkışından bu yana en tartışmalı sorulardan biri, çevrimiçi terapinin yüz yüze terapi kadar etkili olup olmadığı olmuştur. Birçok kişi, uzun süreli çevrimiçi tedavi ile aynı etkiyi elde etmenin mümkün olup olmadığını bilmek ister. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar online terapinin yüz yüze terapi olarak da kullanılabileceğini göstermiştir.

Online Psikolog İhtiyacı Nerelerde Ortaya Çıkar?

Neden Online Psikolog?

Online psikolog hizmetleri, insanların bir numaralı tercihi olmaya devam etmektedir. Ancak özel durumlarda mevcut işletme şartlarına uymayabilir. Elbette online psikologlar geleneksel tedavi yöntemlerinin yerini tamamen alamazlar ancak yüz yüze terapinin mümkün olmadığı durumlarda online terapi ideal yaklaşım olarak görünmektedir. Online tedavi için bazı özel durumlara öncelik verilir:

Psikolojik destek alan bir kişi sağlık ve güvenlik dâhil çeşitli nedenlerle evden çıkamıyorsa

Yakınınızda psikolog veya terapist yoksa

Danışan Türkiye'nin bir noktasında yurt dışında yaşıyor ve tedavi göremiyorsa

Tedavi gören kişinin psikolojik bir sorunu varsa (demans, sosyal kaygı vb.)

Online Psikolog Faydaları

Çevrimiçi psikiyatri hizmetlerinin faydaları birçok yönden karşınıza çıkar. Bu kapsamda tedavinizi online olarak planlayabilir ve boş zamanlarınızda terapistinizin ofisine gitmenize gerek kalmaz. Ayrıca kendinizi özgürce ifade edebilir ve rahatça çalışabileceğiniz çalışma seansları düzenleyebilirsiniz. Kırsal kesimde nitelikli bir psikoterapist bulmak da zor olabilir. Sonuç olarak, düzenli seanslara katılmayı zorlaştırabilecek psikoterapi hizmetleri için büyük şehirlere seyahat etmeniz gerekecek. Bu, psikoterapinin tüm faydalarından yararlanmanızı engelleyebilir. Bu durumda online terapi daha ucuz ve daha uzun ömürlüdür. Ayrıca hastalanabilir ve evden çıkamayabilirsiniz. Bu nedenle online psikolojik destek hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Online Psikolog ve genel psikolog hizmetleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://www.bipsikolog.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.