Kedi Maması (Açık, Konserve, Kuru, Ödül, Yaş) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi Maması (Açık, Konserve, Kuru, Ödül, Yaş) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi maması, kedilerin sağlıklı ve kaliteli yaşam sürmeleri için ihtiyaçları olan besinlerdir. Doğru alınan mamalarla kediler, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerler. Kedilerin pek çok değerli besine ihtiyacı vardır. Bu besinler sayesinde kediler, sağlıklı bir mide ve bağırsak sistemi sahip olur ve diş ve diş eti problemleri azalır. Kedi maması seçiminde ne kadar titiz davranılırsa, kedi o kadar sağlıklı olur. Bundan dolayı kedi maması alırken birtakım detaylara dikkat etmek gerekir. 

Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi maması alırken şu detaylara dikkat edilmeli:

Kedi maması alırken kedinin yaşı, kilosu, cinsi, ırkı, sağlık durumu ve aktivite durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra kedinin kısır olup olmadığına da dikkat edilmelidir. 

Mamalar yavru, yetişkin, yaşı ve kısır gibi belli çeşitlere ayrılırlar. Yavru bir kedi için mama tercihinde bulunurken mutlaka içeriğinde vitamin, mineral, protein ve yağ olduğundan emin olunmalıdır. Yaşlı ve pasif kediler için yağ ve protein oranı az olan mamalardan tercih edilmelidir. 

Kedi maması taze olmalıdır. Bayat ve kalitesiz mamalarda yüksek oranlarda bozulmayı önleyen kimyasallar bulunur. Bu kimyasallar kedilerin sağlığı için risklidir. İçeriğinde tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu madde bulunmayan mamalardan tercih edilmelidir. 

Mama çevrece bilinen ve kalitesini kanıtlamış markalardan alınmalıdır. 

Mamanın içeriğindeki besin değerlerine mutlaka dikkat edilmelidir. Yüksek miktarlarda karbonhidrat içeren kedi mamalarından uzak durulmalıdır. 

Kediler bayat ve bozuk mamaları tüketmeyi sevmezler. Bundan dolayı mamanın tazeliğinden emin olunmalı ve mutlaka son kullanma tarihine bakarak mama alınmalıdır. 

Kediler etobur canlılar olduğu için et ağırlıklı mamalardan tercih edilmelidir.

Alerjik rahatsızlığı olan kediler için mamaların içeriği detaylı şekilde incelenmelidir. Alerjiye sebep olan besini içeren mamalardan uzak durulmalıdır. 

Kedi maması, kedinin damak zevkine uygun olmalıdır. Kedinin sağlığı ve mutluluğu için seveceği, yiyeceği ve damak zevkine uyacağı mamalardan tercih etmek çok doğru olacaktır. 

Açık Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Açık kedi maması alırken şu detaylara dikkat edilmeli: 

Açık kedi maması, düz poşetlere koyulan ve üzerinde hiçbir bilgi yer almayan üründür. Bu mamaların üretilme ve SKT poşetlerin üzerinde yer almadığı için mamanın bayat olma ihtimali vardır. Bundan dolayı güvenilir yerlerden temin edilmeli ve taze olduğundan emin olunarak satın alınmalıdır. 

Açık mama kedinin yaşına, kilosuna ve cinsine uygun olmalıdır. Ayrıca kedinin kısırlaştırılmış olup olmadığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Kısırlaştırılmış kediler için, az yağa sahip kedi mamalarından alınmalıdır. Çünkü kısırlaştırılmış kediler, hormon değişikliği yaşarlar. Bu yüzden çok çabuk kilo alırlar. Bu da kedilerin sağlığı için oldukça risklidir. 

Açık mamanın içeriğinde yapay tatlandırıcı, şeker, koruyucu ve renklendirici gibi zararlı maddeler yer almamalıdır. Mama doğal antioksidanlardan oluşmalıdır. 

Yavru kediler için açık mama alınacaksa eğer protein ve yağ miktarı yüksek mamalar tercih edilmelidir. Protein ve yağ oranı yüksek olan mamalar, yavru kedilerin gelişmesi ve büyümesinde önemli rol oynar. 

Mamanın boyutu, yavru kedi tarafından kolayca tüketilebilmelidir. Yeni çiğnemeye başlayan yavru kediler için ise mamanın boyutu oldukça küçük olmalıdır. 

Kuru Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi Maması (Açık, Konserve, Kuru, Ödül, Yaş) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kuru kedi maması alırken şu detaylara dikkat edilmeli:

Kuru kedi maması alırken, kedilerin ihtiyacı olan vitamini, minerali, yağı ve proteini içeriğinden emin olunmalı ve sindirimlerine faydalı olacak, tat ve aromasıyla kedileri mutlu edecek mama olmasına dikkat edilmelidir. 

Kedilerin yaşına uygun mamalardan tercih edilmelidir. Yavru bir kedi için kuru mama alırken, mutlaka ona özel üretilen mamalardan tercih edilmelidir. Aynı şekilde yetişkin, yaşlı ve kedinin kısır olup olmama durumuna göre özel üretilen mamalardan alınmalıdır. 

Mamanın içeriğindeki protein oranına dikkat edilmelidir. Protein oranı yüksek olan mamalar, kedilerin kilo almasına ve böbrek hastalıkları yaşamasına neden olur. Bundan dolayı kaliteli ve protein oranı ideal olan kuru mamalardan tercih edilmelidir. 

GDO içermeyen mamalar çok sağlıklı ve popülerdir. Bundan dolayı kuru mamanın GDO içermediğinden emin olunmalıdır. 

Güvenilir yerlerden temin edilen kaliteli içeriğe sahip mamalar, kedinin çok sağlıklı ve parlak tüylü olmasına yardımcı olacaktır. 

Konserve Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Konserve kedi maması alırken şu detaylara dikkat edilmeli:

Konserve mamanın içeriğinde mısır, soya, pirinç, buğday vb. gibi nişasta içeren besinlerin az miktarlarda olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü kediler karbonhidrat oranı az olan besinlerle beslenmelidir. 

Konserve mama ideal oranlarda protein içermelidir. Çünkü kediler etçil canlı grubunda yer alırlar. Bundan dolayı protein oranı yüksek oran mamaların tercih edilmesinde fayda vardır. Kedinin günlük protein ihtiyacını karşılayacak oranda olan mamalardan alınmalıdır. 

Konserve mamanın içeriğinde yapay tatlandırıcı, şeker, renklendirici ve koruyucu bulunmamalıdır. Mama doğal antioksidanları içermelidir. 

Kedinin herhangi bir besine alerjisinin olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Kedilerin bazıları doğuştan bazı besinlere karşı alerjik olurlar. Konserve mama alırken, alerji olduğu besini içermeyen mamalardan alınması gerekir. Bundan dolayı hangi besinlere alerjisinin olduğunu tespit etmekte fayda vardır. 

Yaş Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaş kedi maması alırken şu detaylara dikkat edilmeli:

Yaş mama alırken kedinin yaşını, cinsini, kilosunu ve genel sağlık durumunu dikkate almak gerekir. Her kediye özel üretilen yaş mamalar vardır. Bunlar arasından kediye en ideal olan seçerek, kedinin sağlığına yarar sağlanabilir. 

Yaş kedi maması, mutlaka taze olmalıdır. Ambalajda yazan üretilme ve SKT dikkate alınarak mama seçiminde bulunulmalıdır. Kediler bayatlayan konserve mamaları tüketmekten hoşlanmazlar.

 Yaş mamanın içeriğinde önemli besin değerlerinden vitaminin, mineralin, yağın ve proteinin olduğundan emin olunmalıdır. Bununla beraber demir, fosfor, magnezyum ve kalsiyum bakımından zengin olan yaş mamalardan tercih edilmelidir. Çünkü zengin besin değerleri, kedilerin eklem ve kemik sağlığına son derece yararlıdır. 

Yaş mama, yapay besinlerle sulandırılmış olmamalıdır. Bunun yanı sıra kuru olan mamalar kesinlikle tercih edilmemelidir. Bu tür mamalar kedilerin çeşitli hastalıklara yakalanmasına neden olur. 

Ödül Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ödül kedi maması alırken şu detaylara dikkat edilmeli:

Ödül maması alırken kedinin sağlığına, yaşına, cinsine, kilosuna ve aktivite durumuna dikkat edilmesi gerekir. Kedilerin hepsi aynı içeriğe sahip olan ödül mamalarını sevmezler. Bazı kediler, ödül mamasını iştahla tüketirken bazıları hiç yemek istemezler. Bundan dolayı ödül maması kedinin damak zevkine hitap etmelidir. 

Ödül mamasının içeriğinde kedilerin ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, protein ve yağlar ideal oranlarda bulunmalıdır. Kedinin sağlığı ve gelişimi için dengeli ödül maması alınmalıdır. 

Ödül mamasının içeriğinde yapay tatlandırıcı, koruyucu, renklendirici ve şeker bulunmamalıdır. Mama doğal besinlerden oluşmalıdır. 

Ödül maması yoğun miktarlarda sodyum ve tuz içermemelidir. Tuz ve sodyum kedilerin böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanmasına neden olabilir. 

Ödül maması, kedilere belirli amaç için verilecek ek bir besin olsa da kedinin sağlığına da destek verecek ürünlerdir. Bundan dolayı ödül mamasının titizlikle seçilmesinde fayda vardır. 

Kediniz için besleyici mamaları, uygun fiyatlarla petshop ZOO’da bulabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.