Antep'te Baklavanın Kilosu 400 Liraya Ulaştı... Gaziantep'te Baklavacı Şemsettin mi? Diğerleri mi? Gaziantep’te orta ve alt gelir gurubundaki vatandaşlar neden gönül rahatlığı ile çoluk çocuğuna baklava yediremiyor ?

Antep'te Baklavanın Kilosu 400 Liraya Ulaştı... Gaziantep'te Baklavacı Şemsettin mi? Diğerleri mi?  Gaziantep’te orta ve alt gelir gurubundaki vatandaşlar neden gönül rahatlığı ile çoluk çocuğuna baklava yediremiyo
Baklava denilince akla Gaziantep, Gaziantep denilince akla baklava geliyor. Peki böyle bir lezzetin başkenti Gaziantep’te orta ve alt gelir gurubundaki vatandaşlar neden gönül rahatlığı ile çoluk çocuğuna baklava yediremiyor ?

Baklava denilince akla  Gaziantep, Gaziantep denilince akla baklava geliyor. Peki böyle bir lezzetin başkenti Gaziantep’te orta ve alt gelir gurubundaki vatandaşlar neden gönül rahatlığı ile çoluk çocuğuna baklava yediremiyor ?  Cevap ortada çünkü Baklavanın kilosu şu anda 300 ile 400lira arası değişiyor.  evinize bir tepsi almak isterseniz ödemeniz gereken rakam tam tamına 715 lira, mübarek kurbanlık kuzu fiyatı gibi…

Antep'te Baklavanın Kilosu 400 Liraya Ulaştı... Gaziantep'te Baklavacı Şemsettin mi? Diğerleri mi?  Gaziantep’te orta ve alt gelir gurubundaki vatandaşlar neden gönül rahatlığı ile çoluk çocuğuna baklava yediremiyor ?

Hal böyle olunca Gaziantep’te yaşayan  alt gelir gurubundaki vatandaşların bu lezzetten istifade etmesi neredeyse imkansız.

Peki bu baklava neden bu kadar pahalı ?

Aklınıza gelen ünlü markanın bahanesi sabit. Nedir o? Efendim biz kaliteli malzeme kullanıyoruz ürünlerimiz o yüzden pahalı.

Şimdi gelelim madalyonun öteki yüzüne…

Baklavacı Şemsettin…

Bu müessesede sade yağlı baklavanın kilosu 70 lira, ünlü markanın kilosu 350 lira, aradaki fark yüzde 500…

Peki bu Baklavacı Şemsettin bizi kandırıyor mu ?

Adam iddialı, kullandığım ürünler birinci sınıf diyor öte yandan tüm özel günlerde satış dükkanlarının önünde metrelerce kuyruk yüzlerce insan var. Herhalde kalitesiz bir ürün için hele hele bu ürün Antep baklavası ise hiç kimse saatlerce beklemez…

O zaman soru şu

Baklavacı Şemsettin mi ? Diğerleri mi ? Hangisi bizi kandırıyor ?

Yorumlarınız çok önemli, bekliyoruz…

# Gaziantep

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.