İşitme Cihazı Nedir?

İşitme Cihazı Nedir?

İşitme cihazı, kulağınızın içine veya arkasına taktığınız küçük bir elektronik cihazdır. İşitme kaybı olan bir kişinin duyabilmesi ve iletişim kurabilmesi için kullanılan elektronik alettir.

Bir işitme cihazı, insanların daha iyi duymasına yardımcı olur. Türkiye’de neredeyse beş kişiden sadece biri kullanmaktadır. Günlük hayatı kolaylaştıran bu cihazlar hastalar için oldukça önemli bir rol oynar.

İşitme cihazı: mikrofon, amplifikatör ve hoparlör olmak üzere 3 temel etkenden oluşur. Öncelikle amplifikatör ile ses sinyale dönüşür. Sonrasında mikrofon aracılığı ile ses algılanır ve hoparlör ile kulağa ses gelir.

İşitme Cihazına İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

İşitme kaybınız olduğunu düşünüyor ve eskisi kadar iyi duymadığınızı hissediyorsanız hızlıca bir işitme merkezine gitmelisiniz. Burada alanında uzman odyologlar işitme kaybınızı anlamak için testler yapacaktır. Bu testler oldukça basit ve hemen sonucunu alabileceğiniz işlemlerdir.

İşitme Cihazı Çeşitleri Nelerdir?

İşitme cihazları analog ve dijital olmak üzere ikiye ayrılır:

Analog işitme cihazları ses dalgalarını elektrik sinyallerine dönüştürür ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir özelliklere sahiptir. Özel olarak üretilir.

Dijital işitme cihazları ses dalgalarını yükseltmeden ses dalgalarını sayısal kodlara dönüştürür. Bazı sesleri yükseltmek, bazılarını ise düşürmek için özel olarak programlanabilir ve birçok esnekliğe sahiptir.

Hangi işitme cihazı türü alacağınıza karar vermeden önce odyoloğunuzun önerisine göre tercih yapmanız faydalı olacaktır.

İşitme Cihazı Almadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?

İşitme cihazını satın almadan önce uzmana sormanız gereken sorular:

Hangi model işitme cihazı almalıyım?

Hangi özellikte işitme cihazı bana uygun?

İşitme cihazının garanti süresi ne kadar?

İşitme cihazlarında bakım ve onarım var mı?

İşitme Cihazı Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?

İşitme kaybı hasar, hastalık, yaşlanma, gürültü veya bazı ilaçlardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Hastalığınızın boyutuna ve çeşidine göre kullanacağınız cihaz farklılık gösterebilir. Yeni nesil teknoloji ile işitme cihazı oldukça kullanışlı ve dayanıklıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.