Son Dakika: Video Haber...Gaziantep korkuyor! Türkiye ve Gaziantep'e Korkutan Uyarı'Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: Ağustosta vakaların yüzde 80'i delta varyantı olacak

Gaziantep korkuyor....Hindistan'da ortaya çıkan ve hızla yayılan Türkiye ve Gaziantep'te görüldüğü iddia edilen ayrıca BioNTech aşısının da koruyuculuk oranını düşüren Delta varyantıyla ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu'dan endişelendiren bir açıklama geldi. Korukluoğlu, ağustos ayında vakaların yüzde 80'inin delta varyantı olacağını belirtti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesinin çevrim içi düzenlediği "Kovid-19 Güncelleme; Aşılar, Mutasyonlar ve Delta Varyantı" başlıkla programa katılan Korukluoğlu, "Ülkemizde Sars-Cov-2 Varyant Sürveyan Çalışmaları" isimli sunum yaptı.

NORMAL VİRÜSTEN DAHA HIZLI BULAŞIYOR

Henüz delta varyantı vakalarıyla ilgili net sayı veremeyeceğini belirten Korukluoğlu, delta varyantının orijin virüsten yüzde 60, İngiltere varyantından yüzde 50 daha bulaşıcı olduğuna dikkati çekti.

"YÜZDE 80'İ BULACAK"

"Şuna inanıyorum ki, delta varyantı ağustos ayı içerisinde vakaların yüzde 80'ini kapsayacak." ifadesini kullanan Korukluoğlu, aşılanmanın yanında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

MASKENİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Korukluoğlu, İsrail'in aşılamanın en iyi yapıldığı ülkelerden biri olduğunu ama delta varyantının artmaya başlamasının en önemli nedeninin, maske kuralını iptal etmeleri olduğunu, o yüzden maske kuralını geri getirdiklerini vurguladı.

BİONTECH AŞISININ KORUYUCULUĞU DELTA VARYANTINA KARŞI YÜZDE 64

Öte yandan İsrail hükümeti, BioNTech aşısının vakaları önlemedeki etkinliğinin 6 Haziran'dan itibaren yüzde 64'e gerilediğini ve aşının düşen koruyuculuk oranının Delta varyantı kaynaklı olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.