Video Haber...Bakan Varank'tan Videolu 'Sadede geliyorum' Cevabı...Bakan Varank:Video Kırparak siyaset olmaz

Video Haber...Bakan Varank'tan Videolu 'Sadede geliyorum'  Cevabı...Bakan Varank:Video Kırparak siyaset olmaz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı görüşme sırasında, bir sanayiciye “Ne istiyorsun, sadede gel” demesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.'Sadede gel' tartışması

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, "Gaziantep’e gelip Gaziantepli sanayiciye; “Ne istiyorsun? Sadede gel” diyen “Ne teşviki lan” diyen AKP’li Bakan Gaziantepli hemşerimizi aşağılayıp fırçalıyor! AKP’li vekillerinde hiç sesi çıkmıyor!" iddiasında bulunurken,  DEVA Partisi Gaziantep Kurucu İl Başkanı Ertuğrul Kaya ise, Bakan Varank'a "Hiç kimse Gaziantep sanayicisine böyle hitap edemez" sözleriyle tepki gösterdi. Bu arada Sanayi ve Ticaret Odası ise Bakan Varank'a Gaziantep'e geldiğinde kent ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. 

VARANK GECE YARISI O KONUŞMAYI PAYLAŞTI

Tüm bu olumsuz gelişmelerden sonra Mustafa Varank, gece Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sanayici ile önceki diyaloğunu paylaştı. Mustafa Çapkur ile konuşan ve onu dinleyen Varank'ın söylenenin aksine bu kişiye ilgi gösterdiği görüldü. Twitter'da paylaştığı videonun altına yazan Varank, Ali Babacan'ı etiketleyerek, "Sadede geliyorum: Mütevazı numarası yapan genel başkanın il başkanı da işte böyle düzenbaz olur. 3-4 saniyelik kırpma videolarla masa başı oyunlar çevireceğinize sokağa çıkıp siyaset yapın, millete dokunun. Milletimizle aramızı bozamazsınız! "dedi.

ÖZKEÇECİ DE TEPKİ VERDİ

AK Parti İl Başkanı M.Eyüp Özkeçeci ise, sosyal medya hesabından “Varank’ın Gaziantep ziyaretinde, bir sanayicimizle gerçekleştirdiği ikili sohbet sonrası bir cümlenin ‘cımbız’ ile çekilerek farklı anlamlar yüklenmesini büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. Sayın bakanımızın milletimize olan saygısını, ağzınıza sakız etmenize asla müsaade etmeyeceğiz Gaziantep sanayisi geçmişte de bu polemiklere alet edilmek istendi. Ama hiçbir zaman oyuna gelmedi.  Zamanı geldiğinde de sorgular, size sorgulama hakkı bırakmaz!” yorumunu yaptı. 

NELER OLMUŞTU

Mustafa Varank'ın bir sanayici ile yaptığı kısa konuşmadığı sarfettiği sözler sosyal medyada gündeme oturdu. Konuyu önce DEVA Partis il başkanı gündeme getirdi ve "Lafa gelince tevazu sahaya çıkınca 'ne istiyorsun, sadede gel' öyle mi?" diyen Kaya, Twitter'dan gösterdiği tepkide "Sayın Varank, “sadede gel“ diye hitap ettiğiniz Gaziantepli sanayicimiz sizin yanlış ekonomi politikalarınıza rağmen yıllık 7 milyar dolar ihracatla bu ülkenin bu kentin ekonomisine değer katıyor" dedi. Kaya Twitter'dan Bakan Varank'a şu sözlerle seslendi: "Sayın Varank, aşağıdaki videoda size derdini anlatmaya çalışan Gaziantepli sanayicimize “ne istiyorsun, sadede gel” diyorsunuz. Hiç kimse Gaziantep sanayicisine böyle hitap edemez. Lafa gelince tevazu sahaya çıkınca “ne istiyorsun, sadede gel” öyle mi? Sayın Varank, “sadede gel“ diye hitap ettiğiniz Gaziantepli sanayicimiz sizin yanlış ekonomi politikalarınıza rağmen yıllık 7 milyar dolar ihracatla bu ülkenin bu kentin ekonomisine değer katıyor”

VEKİLLER SEYİRCİ KALIYOR

"Diğer yandan AK Parti Gaziantep milletvekillerinin önünde cereyan eden bu diyaloğa seyirci kalmaları da ayrıca utanç verici. “Bir saniye sayın Bakan, sanayicimize böyle hitap etmemelisiniz” diyemediniz mi?" "Sayın Varank, daha yeni Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a kibir iması yaparak iftira atmıştınız. Vaziyetiniz ortada; takke düştü kel göründü." "Sayın Varank, şimdi sizi derhal kaba ve üstten davrandığınız sanayicimizin şahsında tüm Gaziantepli sanayicilerimizden özür dilemeye davet ediyorum." 

YILMAZKAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da konuya müdahale getti ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Gaziantep’e gelip Gaziantepli sanayiciye; “Ne istiyorsun? Sadede gel” diyen “Ne teşviki lan” diyen AKP’li Bakan Gaziantepli hemşerimizi aşağılayıp fırçalıyor! AKP’li vekillerinde hiç sesi çıkmıyor! Esnafa kızarlar, vatandaşı fırçalarlar, sanayiciyi-iş insanını rencide ederler bunlar bu ülkeyi babalarının malı zannediyor herhalde! Bakanın ya da herhangi bir hükümet yetkilisinin, sanayicimize veya Gaziantepli hemşerilerimize bu şekilde davranmaya ne hakkı olur nede haddi! Sanayi Bakanını, tüm sanayicilerimizden ve Gaziantepli hemşerilerimizden bu çirkin davranışları ve sözlerinden dolayı derhal özür dilemeye davet ediyorum!

ODA BAŞKANLARI TEŞEKKÜR ETTİ

Bu gelişmeler doğrultusunda Sanayi ve Ticaret odaları başkanları Bakan Mustafa Varank'a teşekkür etti. Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, " Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn Mustafa Varank'a Gazi şehrimizde birbirinden değerli eserlerin açılışını yaparak, sanayicilerimizi birebir dinlemiş, sorunlarının çözümü için her zaman yanımızda olmuştur. İlgi ve alakalarından dolayı Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise "Sayın Bakan iş dünyasının derdini her daim ilgi, sabır ve tevazu ile dinlemiştir... Dile getirilenlere sonuç odaklı yaklaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın  
Mustafa Varank'a 29 bin üyemizin sesi olarak ilettiğimiz konulara gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

O SANAYİCİ KİM

Bu arada Bakan Mustafa Varank'a meramını anlatmak isteyen sanayicinin rahmetli Mennan Ustanın eski ortağı Mustafa Çapkur olduğu ileri sürüldü. Büyük tartışmaya yol açan bu gelişme sırasında AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Vali Davut Gül'ün Bakan Varank'ın yanında olduğu görüldü. 
'Sadede gel' tartışması

SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN KISA VİDEO

BAKAN VARANK'IN YAYINLADIĞI VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.