Son Dakika...Gaziantep Esnafı Yasaklarda Bitmişti! Yasaklar Bitti Gaziantep'li Esnaflar Sevindi!

Son Dakika...Gaziantep Esnafı Yasaklarda Bitmişti! Yasaklar Bitti Gaziantep'li Esnaflar Sevindi!
Gaziantep'te 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırılacak olması aylardır çok zor günler geçiren esnafın yüzünü güldürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni normalleşme kararlarını açıkladı. Normalleşmede yeni dönemde 1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamaları tümüyle kalkıyor. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırılacak olmasına en çok Covid-19 salgını nedeniyle zor günlerden geçen Gaziantep esnafı sevindi. Aylardır hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılacak olması esnafın yüzünü güldürürken Gaziantep'te  esnaf dört gözle ve büyük bir heyecanla 1 Temmuz’u bekliyor.

Son Dakika...Gaziantep Esnafı Yasaklarda Bitmişti! Yasaklar Bitti Gaziantep'li Esnaflar Sevindi!

“Kısıtlamaların tamamen kaldırılması bizim için olumlu bir gelişmedir”

Yöresel ürün satışı yapan Hurşit Aktaş, esnaf olarak söz konusu kararı olumlu bulduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Ama geç kalınmış bir karar olarak görüyoruz. Yine de sevindirici bir gelişmedir. Bizim hedef kitlemiz turistler ve gurbetçilerdir. Sokağa çıkma kısıtlamasının tamamen kaldırılacak olmasını esnaf olarak sevinçle karşıladık. İnşallah iyi olacağını düşünüyoruz. Bu süreçte esnaf olarak gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Devletimiz sağ olsun destek veriyor ama herkese destek vermiyor. Destek alınabilmesi için belli kriterlerin olması gerekiyor. Açık olduğumuzdan dolayı devlet bize destek vermiyor. Ama turist yok ve kısıtlama var. Kısıtlama olduğundan dolayı hedef kitlemize ulaşamıyoruz. Zaten bizim iş yapacağımız günler hafta sonlarıdır. Dolasıyla boşa düşüyoruz. BAĞ-KUR, vergi kira ve diğer ödemelerimiz var. Çok zor günler geçiriyoruz. Kısıtlamaların tamamen kaldırılması gerçekten bizim için olumlu bir gelişmedir, güzel buluyoruz. Dört gözle ve sabırsızlıkla 1 Temmuz’u bekliyoruz. İnşallah umduğumuz gibi gider, beklentilerimiz karşılanır.”

Son Dakika...Gaziantep Esnafı Yasaklarda Bitmişti! Yasaklar Bitti Gaziantep'li Esnaflar Sevindi!

“İnsanlar normalleşme sürecini ve eskiye dönüşü özledi”

Baklavacı Levent Aktaş ise Kurban Bayramı öncesi kısıtlamaların kaldırılacak olmasına sevindiklerini ve 1 Temmuz itibariyle yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle esnafın yüzünün güleceğini belirterek, “Bu açıklamaya göre insanlar tatil programını yapacaklardır, işini ve gücünü bu sürece göre ayarlayacak ve önümüzde yaklaşan Kurban Bayramı’mız var. İnsanlar normalleşme sürecini ve eskiye dönüşü özledi. İnşallah tekrar eski günlere döneceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.