Sıcak Gelişme...Yıldırım:"Mobilyada Hammadde Krizi Çözüldü"...

Sıcak Gelişme...Yıldırım:"Mobilyada Hammadde Krizi Çözüldü"...
Mobilya üretim ve hammadde noktasında dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Türkiye’de, pandemi nedeniyle mobilya hammaddesine olan talep artmıştı. Aratan talep sonrası Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de Mobilya Sektörü, hammadde sıkıntısı ile karşı karşıya kalmıştı. Sektörün içinde bulunduğu dar boğaza ilişkin Gaziantep Ticaret Odası’nın çalışmaları sonuç verdi.

Pandemiden dolayı dünya çapında azalan mobilya ham maddesi üretiminin Türkiye'de azalmamasından dolayı yurtdışından gelen yoğun ham madde talebi yurt içinde ham madde sıkıntısı yaşanmasına neden olmuştu. Sıkıntı nedeniyle Mobilya üretim firmaları, yurt içinde üretilen ham maddenin ihracata gitmesinden dolayı ürün üretecek sunta, MDF ve kauçuk bulamıyordu.

Sıcak Gelişme...Yıldırım:"Mobilyada Hammadde Krizi Çözüldü"...

“ÜRETİM YAPACAK HAMMADDE BULAMIYORUZ”

Daha önce sektörün içerisinde bulunduğu sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, “İç piyasa üretim olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor. Mağazalar müşterilerine teslim tarihi vermekte sorun yaşıyor. Evlenecek olan insanlar ev mobilyası satın almak istediklerinde ürünlerini 4-5 ay sonra teslim alma durumuyla karşı karşıya kalıyor. Üreticiler ham madde bulamadığı için iç piyasaya ürün veremiyor. Mağazalarda ürün satın alamadığı için müşterilerine 'yok' çekmek zorunda kalıyorlar. Pandemi yasakları kalktıktan sonra mobilyaya yoğun bir talep oluştu. Talebin ardından piyasada hareketlenme başladı. Ancak bu defa da piyasada ürün olmadığı için sıkıntı çıktı. Yurtdışına ihracat yapılınca iç piyasanın arzını karşılayamıyorlar. Biz ürün üretecek ham madde bulamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Sektör temsilcilerinin hammadde sıkıntısı, çözüme kavuştu.

Sıcak Gelişme...Yıldırım:"Mobilyada Hammadde Krizi Çözüldü"...

İHRACI KAYDA BAĞLI MALLAR LİSTESİNE DAHİL EDİLDİ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, mobilya üreticilerinin yaşadığı hammadde temini sorununun çözüldüğünü açıkladı. Yıldırım, “Mobilya üreticisi üyelerimizin yaşadığı hammadde temini sorununun çözümü için önerdiğimiz ihracat sınırlaması yanıt buldu. Yonga levha, lif levha ve kalınlığı 6 mm’yi geçen ağaçlar, ‘İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine dahil etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak Linki = https://www.gazeteekspres.com/ haber/hammadde-krizi-cozuldu-96353

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.