Güneş Koruyucu Nedir?

Güneş Koruyucu Nedir?

Güneş ışınları kuvvetli bir D vitamini kaynağıdır ve bu durum da kemik sağlığı, bağışıklık sistemi açısından önemli bir konuma sahiptir. Ancak güneş ışınları D vitamini ile birlikte radyoaktif niteliği de sahip olduğu için olan insan cildi için zarar oluşturan ultraviyole ışınlarını da içerir. Bu nedenle hem yaşlanma belirtilerinde artış gözlenir hem de cilt üzerinde pek çok etki ile olumsuzluk yaratır.

Cildi güneş ışınlarının zararlı etkileri karşısında koruyucu bir özellik gösteren güneş ürünlerine güneş koruyucu ismi verilir. Güneş koruyucu sprey, krem ve losyon gibi farklı şekillerde de kullanıma sunulur. Güneş Koruyucu Özellikleri

Güneş koruyucular UVA ve UVB gibi zararlı ultraviyole ışınlarının sebebiyet verdiği radyasyonu soğuran veya yansıtarak yeniden gönderen ürünlerdir. Bu ürünlerin cildi koruma oranlarının kontrol edilmesi amacı ile SPF ölçü birimi kullanılır. Sun Protection Factor bir başka deyişle güneş koruma faktörü manasına gelen SPF, genel olarak 15 ile 50 arasındadır. Yüksek değer olması güneş koruyucu ürününün koruma etkisini de kuvvetlendirir.

Güneş Koruyucu Kullanımı

Cilt uzmanlarının öneri olarak sunduğu değer genel itibariyle 30 SPF’dir. Fakat daha kuvvetli bir koruma sağlamak amacına yönelme durumu varsa daha yüksek değerlere sahip olan güneş koruyucu ürünler tercih edilmelidir. Hafif olarak bronzlaşmak için ise daha düşük koruma faktörünü seçilmelidir. Her durumda güneş koruyucu yararları cilt üstünde etkisini gösterecektir. Güneş koruyucu çeşitlerine https://www.welldermo.com/gunes-koruyucu adresinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.