Maske Kalkıyor.1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?

Maske Kalkıyor.1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?
1 Haziran sonrası başlayacak normalleşmeye az bir süre kala normalleşmenin nasıl olacağına dair çalışmalar ortaya çıkmaya başladı. Gelen bilgilere göre sahillerde, parklarda, bahçelerde kişiler arası iki metre şartıyla vatandaşlar maskesiz oturabilecek veya dolaşabilecek.

Koronavirüsle mücadele kapsamında 17 Mayıs'ta başlayan kademeli normalleşme 1 Haziran'da sonra eriyor. Türkiye, 1 Haziran itibarıyla normalleşme başlayacak. Gözler, önümüzdeki hafta yapılması planlanan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı kararlara çevrildi.

Maske Kalkıyor.1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?

"HAZİRAN AYINDA NORMALLEŞMEYİ HEDEFLİYORUZ"


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." diye konuşmuştu.

Maske Kalkıyor.1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?

NORMALLEŞME NASIL OLACAK?


1 Haziran'a az bir süre kala normalleşmeye ilişkin çalışmalar da ortaya çıkmaya başladı. Vakalarda düşüş sürdüğü takdirde; kafe ve restoranlar kişi sınırlamasıyla açılacak. İlk etapta açık alanlarda düğünlere daha sonra da kapalı düğün salonlarına izin verilecek. Sahillerde, parklarda, bahçelerde kişiler arası iki metre şartıyla vatandaşlar maskesiz oturulabilecek veya dolaşabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.