Son Dakika...Gaziantep'te Koronadaki İnanılmaz Düşüş! Tüm Korona Döneminin En Alt Seviyesi!

Son Dakika...Gaziantep'te Koronadaki İnanılmaz Düşüş! Tüm Korona Döneminin En Alt Seviyesi!
Koronavirüsle mücadele sürecinde alınan önlemler kendini göstermeye devam ediyor. Gaziantep’te vaka sayısında yüzde 60’a varan bir düşüş sağlandığı ifade ediliyor. Hastanelerde ise vaka sayısının azalması nedeniyle hissedilir şekilde rahatlama olduğu kaydedildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, kentteki Covid-19 vakalarının yüzde 60 oranında azaldığını söyledi. Tiryaki, yoğun bakım doluluk oranının ise 10 günlük süreçte önemli oranda düştüğünü kaydetti. Tiryaki açıklamasında, “İyiye gidişi hep birlikte gözlemliyoruz ama bu koronavirüse karşı alınan önlem ve tedbirleri bir kenara bırakacağımız anlamına gelmiyor” dedi. Aşılamada ise kent genelinde sayının şu an için 393 bin olduğunu kaydeden Tiryaki, sağlık çalışanlarının aşı konusunda özveriyle çalıştıklarını kaydetti.

“ VAKA SAYISINDA ÖNEMLİ BİR DÜŞÜŞ VAR”

Koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek riskli' iller arasına yer alan, 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayılarında 283'lere kadar çıkan Gaziantep'te bayramı da kapsayan tam kapanma ve ardından aralıksız sürdürülen aşılama etkisini gösterdi. İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, tam kapanmanın ve aşılamanın faydasını gördüklerini, yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirtti. Son dönemlerde kent olarak süreci çok iyi yönettiklerini aktaran Tiryaki, vakaların yüzde 60 oranında azaldığını, yoğun bakım ve servis hastalarında da aynı şekilde gerileme olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“Kapanmadan önce vaka sayılarımızda düşüş başlamıştı. Filyasyon ekibimizin sayısını artırdık ve yoğun bir çalışma yürüttük. Salgınla mücadele noktasında yaptığımız taramalar ve uyarılar ile önemli başarı sağladık. Vatandaşlarımızın da bize verdiği destek ile önemli bir ivme yakaladık. Tam kapanmayla birlikte sağlık çalışanlarımızın fedakar ve özverili çalışmaları sonunda Covid- 19 servisleri ve yoğun bakım hasta sayılarında çok ciddi düşüş görüyoruz. Rakamlarda şu an da yarı yarıya düşüş olduğunu söyleyebiliriz, yüzde 90'ları bulan yoğun bakım doluluk oranlarının son günlerde önemli bir düşüş yaşandı.  Servis doluluk oranlarımızda yüzde 80'lere kadar çıkmıştı. Çok şükür şu anda bu sayı da yüzde 30'lara kadar geriledi. Tedbirlere uyarak bu rakamları daha da aşağı çekebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.