Video Haber...Eşini boğazından bıçaklayıp eşarpla boğmaya çalışan sanığa 16 yıl 9 ay hapis

Bir mağazada eşini boğazından bıçaklayan ve kızını yaralayan kocanın cezası değişmedi. Kayseri Bölge Mahkemesi’nce usul yönünden bozulan dava tekrar görülürken, sanığın cezasında değişiklik yapılmayarak 16 yıl 9 ay hapis cezası onandı.

Kayseri'de Okan Taşdöven, geçen yıl 13 Eylül'de, uzaklaştırma tedbirine rağmen boşanma aşamasındaki eşi Ayşegül Taşdöven'in Melikgazi ilçesi 30 Ağustos Mahallesi'nde çalıştığı mağazaya gitti. Taşdöven, tartıştığı eşini mağazanın merdivenlerinde eşarpla boğmaya çalışırken, kendisine engel olmak isteyen mağaza çalışanlarına da biber gazı sıktı. Taşdöven, cep telefonu görüntülerine de yansıyan olayda, kızı A.T.'nin engel olma çabasına rağmen eşini boğazından bıçakladı. A.T. de arbede sırasında hafif yaralandı. Çalışanlar tarafından yakalanan Okan Taşdöven, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi.

16 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Gözaltına alınan Okan Taşdöven, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Okan Taşdöven hakkında 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'yaralama' suçlarından dava açıldı. Geçen yıl 16 Ekim'de görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Taşdöven'e önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza, daha sonra eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 16 yıla düşürüldü. Sanığa, kızı A.T.'yi de hafif yaralaması nedeniyle 9 ay hapis cezası verildi.

Olay

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Belsin 30 Ağustos Mahallesi’nde 13 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen olayda boşanma aşamasında olan ve uzaklaştırması bulunan Okan T., bir mağazada eşi A.T.’nin boğazını keserek yaraladı. Olay anında kızının da yaralayan Okan T., mağazada kendisine engel olmak isteyenlere biber gazı sıktı. Eşini eşarpla boğmaya çalışan Okan T., vatandaşlar tarafından yakalanarak polis ekiplerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.