Köpek Ödülü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Köpek Ödülü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Köpeklerimiz bizi mutlu etmek için etrafımızda koşuşturup oyunlar oynarlar. Sadece bizi mutlu etmek ve onay almak için yaptıkları bu hareketleri motive etmeye ne dersiniz? Köpeğinize verebileceğiniz köpek ödülleri ile onlarda olumlu davranış modeli motivasyonu oluşturabilir ve köpeğinizi çok mutlu edebilirsiniz!

Köpek Ödülü Nedir?

Köpek ödülü normal mamadan farklı olarak köpeklerin severek tükettikleri besinlerden oluşan, onlara komut verebilmenize yardımcı olan ve onları eğitme sürecinde size destek olan malzemelerdir.

Köpek Ödülü Ne Zaman Verilmeli?

Genelde köpek sahiplenenler köpeklere oturmak, pati uzatmak gibi komutları öğretirken köpeklerini ödüllendirmektedir. Ancak köpeğinize pek çok farklı durumda ödül maması verebilirsiniz:

Siz talep etmeden istediğiniz, sevdiğiniz bir şeyi yaparsa ona köpek lezzet ödülü verebilirsiniz.

Öğretmeye çalıştığınız komutu tam yapamasa da yapmaya çalıştığında ödül verebilirsiniz. Örneğin pati uzatmayı öğretmeye çalışıyorsanız ancak köpeğiniz bunu tam anlamadığından sadece patisini kaldırıyorsa ona ödül vererek bu davranışa teşvik edebilirsiniz.

İçinizden geliyorsa da köpeğinizi ödüllendirebilirsiniz. Köpeğinizin mutlaka iyi davranması, söz dinlemesine gerek yok! Onu mutlu etmek ve sevginizi göstermek için ödüllendirin!

Kötü davranış yerine iyi davranışı seçtiği zaman onu ödüllendirin.

Köpeğinizle dışarı çıktığınızda dolaşıp siz çağırmadan yanınıza geldiğinde ödüllendirin. Böylelikle köpeğiniz dışarı çıktığınızda sizin yanınızda kalmak isteyecektir.

Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta köpeğiniz olumsuz ve istemediğiniz bir davranış yaptığında onu ödüllendirmemek olacaktır. Aksi takdirde, köpeğinizin kafası karışabilir.

Köpeğe Hangi Ödül Verilmeli?

Köpeğinize hangi ödülü vereceğiniz tamamen onun sevdiği ödüle ve sizin tercihinize göre değişecektir. Örneğin, eğer köpeğiniz bir şeyleri kemirmeyi çok seviyorsa köpek ödül kemiği sizin için ideal bir seçim olacaktır. Pet İhtiyaç, köpeğinize verebileceğiniz onlarca farklı ödülün yer aldığı, tüm evcil hayvanlarınız için alışveriş yapabileceğiniz güvenilir bir platformdur. Bu platform ile köpeğinizin seveceğini düşündüğünüz ödüllere bir tık ile ulaşabilirsiniz!

Köpek Ödülü Nasıl Seçilir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi ödül seçimi size ve köpeğinizin seveceği ödüle göre değişecektir. Ancak, yine de genel olarak size yardımcı olacak ödül seçme ipuçlarını sizinle paylaşmak isteriz:

Sağlıklı ve Dengeli Ödülleri Seçin: Köpeğiniz için dengeli, sağlıklı, hijyenik köpek ödüllerini tercih edin. Aksi takdirde köpeğinizin sağlığını ciddi anlamda tehlikeye atabilirsiniz.

Köpeğinizi İzleyin: Hangi ödülü seçeceğiniz tamamen köpeğinize bağlı olacaktır. Köpeğinizin davranış modellerini izleyin. Onun seveceği bir ödül vermeniz, hiç tüketmeyeceği ödülleri boş yere satın almanızın önüne geçecektir.

Köpeğinizin Boyutuna Uygun Ödül Maması Seçin: Her köpeğin boyu ile orantılı bir şekilde ödül maması seçmek gerekir. Örneğin, eğer köpeğiniz küçük bir köpekse köpek ödül bisküvisi onun için ideal bir seçim olacaktır. Ancak eğer köpeğiniz iri bir köpekse bu durumda ödül bisküvisi verecekseniz de bir değil iki ya da üç tane vermeniz gerekecektir. Pet İhtiyaç ile köpeğiniz için en uygun, ideal ve ekonomik fiyatlı ödül mamalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.