Jinekomasti nedir

Jinekomasti nedir

Erkeklerde birçok farklı nedene bağlı olarak meme ve meme uçlarında iyi huylu bir büyüme yaşanabilir. Bu büyüme sağlık açısından bir sorun teşkil etmese de estetik açıdan çok önemli bir sorundur. Özellikle son yıllarda sayısında önemli bir artış olan erkeklerde meme büyüme sorununa jinekomasti ismi veriliyor. Ve estetik ve plastik cerrahi alanı için en çok merak edilen konulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Yapısal olarak erkeklerde erkekliğin belirtilerinin salgılandığı testosteron hormonu bulunuyor. Bu hormonlarda görülen azalma ve kadınlık hormonu olarak bilinen östrojen hormonunda görülen artış jinekomasti rahatsızlığının en önemli nedenlerinden birisi olarak biliniyor. Östrojen ve testosteron hormonu düzensizliği ve dengesizliği beraberinde jinekomastiyi getiriyor.

Jinekomasti nasıl çözülür

Jinekomasti erkeklerde her yaş grubundan görülebilen estetik bir sorundur. İç farklı kademe halinde görülen bu rahatsızlıkta tek tedavi yöntemi ameliyattır. Estetik cerrahların yaptığı ön muayenenin ardından eğer geçici bir jinekomasti oluşmamışsa bir an önce ameliyat olmakta fayda vardır. Jinekomastinin hangi aşamada olduğu ve nasıl bir operasyon yapılması gerektiği hekimler tarafından belirlenmelidir.

Jinekomasti teşhisi yapılırken bunun oluşum nedenleri çok önemlidir. Ayrıntılı bir hastalık öyküsü ve altta yatan nedenler hastalığın en doğru şekilde teşhis edilmesini ve buna bağlı olarak en doğru tedavi yönteminin belirlenmesini sağlayacaktır. Bazı jinekomasti hastalarının bu rahatsızlığı geçicidir. Yaşa ve oluşma nedenlerine bağlı olarak var olan jinekomasti, belirli bir süre sonunda kendiliğinden yok olmaktadır. Ancak kalıcı ve ileri düzey jinekomasti rahatsızlığı için gerekli olan tek yöntem jinekomasti ameliyatlarıdır.

Jinekomasti ameliyat fiyatları

Jinekomasti ameliyatları genel anestezi atlında yapılan ve yaklaşık olarak 1-1.5 saat aralığında değişen ameliyatlardır. Bu ameliyat ile yağ alma ve meme bölgesinde oluşan fazlalıkların azaltılarak erkek memesi görüntüsünün elde edilmesi sağlanır. Bunun için jinekomastinin hangi evrede olduğu önemli ir detaydır. Jinekomasti ameliyatı fiyatları belirlenirken bu detaya önem verilir.

Jinekomasti evresi ilk evrelerde olduğunda hem alınan yağ miktarı hem de fazlalıklar çok daha az işleme tabi olacağı için fiyatlandırmalar farklı olurken, ileri düzey bir jinekomasti için hem ameliyat süresi hem de uygulama zorluğu çok daha farklı olacaktır. Bu durum jinekomasti ameliyatı fiyatlarını direk olarak etkilemektedir.

Este Port Jinekomasti ameliyatı fiyatları

Jinekomasti sorununuz olduğunu düşünüyorsanız bunun için Este Port Estetik Cerrahi merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Bugüne kadar yapılmış olan yüzlerce başarılı jinekomasti operasyonları hakkında ve kendi durumunuz hakkında net olarak bilgi alabilirsiniz.

Erkekler için psikolojik açıdan çok önemli bir travma nedeni olan jinekomasti birkaç saatlik operasyonlarla çözülebilen problemlerdir. Uzman estetik cerrahlar ve son teknoloji ile donatılmış bir klinik ortamında jinekomasti ameliyatlarınız eksiksiz ve kusursuz bir şekilde yapılıyor. Este Port resmi web sayfasına giriş yapabilirsiniz. Ve iletişim bilgileri üzerinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.