Bilinen en eski kehanet yöntemi Tarot Falı

Bilinen en eski kehanet yöntemi Tarot Falı

15. yüzyıldan itibaren ortaya çıkmış olan Tarot falı Avrupa’da ortaya çıkmış bir oyun destesidir. Tarot 78 kartın birleşiminden oluşan bir destedir. Varsayımlara göre Tarot insan tarihinin en eski kehanet yöntemlerinin başında gelir. Tarot kelimesi çok eski çağlara Mısır medeniyetine kadar uzanmaktadır. Dilimize Farsçadan geçmiş olan fal kelimesiyle birlikte bu ismi almıştır. Bilinen en eski kehanet yöntemlerinden biri olduğundan birçok inanışa renkler, sayılar ve görseller vasıtasıyla göndermelerde bulunur. Birçok insan kendi geleceğinden ve bir yakının geleceğinden bilgi sahibi olmak ister. Tarot bu yönde düşünen insanlara istedikleri bilgileri öğrenmeleri ve hayatlarına dokunacak bilgileri vermelerinde insanlara umut ışığı olur. Bilinen veya bilinmeyen görülebilen ve görülmeyen bütün durumlara yorum getirir. Aslında Tarot falı çoğu zaman önemsemediğimiz göz önünde bulundurulmayan veya önemsiz bulup farkına varılmayan birçok olayı gün yüzüne çıkarır.

Çevirim içi bakabileceğiniz ücretsiz güzel bir site https://www.tarotfali.net

Tarot falı Nasıl Bakılır

Fal Baktıran kişi ilk olarak falına bakan kişiden gelen komutları iyi bir biçimde uygulamalıdır. Tarot bakan kişi ilk etap olarak falına bakılan kişiye kartlara iyice odaklanması gerektiğini dile getirir. Bu etaptan sonra falına baktığı kişiden Kart seçmesini ister. Orta noktada duran kart self kartıdır. Bu kart kişiye dair duygu, düşünce, kişilik ve karakter yapısını gösterir. Sol tarafta bulunan kart ise fala baktıran kişinin mevcut konumuna ilişkin detaylar hakkında direktifler verir. Sona kalan sağ taraftaki kart fala baktıran kişinin hayatında önemli yer tutan insanları hayatında önemle verdiği kararları yapmak isteği hayal ve planlarını temsil eder.

Tarot falında dikkat edilmesi gerekenler

Bütün bu uygulamalardan sonra dört kart daha seçilen ikinci aşamaya geçilir. Seçilen bu dört kartta ise fala baktıran kişinin özel yaşamı, iş hayatı kariyeri ve ailesi hakkında varsayımlarda yani kehanetlerde bulunulur. bakabilmek için kartların her bir sembolün ne anlama geldiğini ve neyi temsil ettiğini çok iyi bilmek ve yorumlamak gerekir. Bilinenin aksine Tarot gelecekten haberler vermek değil hayatımızda vermiş olduğumuz kararlara yaptığımız seçimlere karşılık bize yol göstermesidir. Geleceği şu anda yaşadığımız durumlar ve geçmişte başımızdan geçen olayları harmanlayarak bizlere söyler. Yani geçmişte verdiğimiz kararlar ve şu anda almış olduğumuz kararlar aslında bizim geleceğimizi şekillendirir. İnsanın bilinçaltı yeni bir karar veya yeni düşünceyi ortaya çıkarmak için hazırda bekler. Tarot destesinden bir kart seçtiğimizde bilinçaltında yapmış olduğumuz kararlar veya kurmakta olduğumuz hayaller gün ışığına çıkıyor.

Bilinçaltımız geçmişte yaşadıklarımız ile şu anda yaşadığımız olaylar arasında kurulan bir yoldur. Geçmişte gelecekte birbirine bağlı birbiriyle kesişen bir yoldan ibarettir. Bu nedenle Tarot falı gelecek tahminlerini bu doğrultuda meraklılarına sunuyor. Tarot kişinin bilinçaltı ve içindeki dinamiğe bağlanır. O yüzden Tarot falında usta olan insanlar Tarot kartlarını sürekli vakit geçirmekte olduğumuz odada bulundurmak gerektiğini söyler. Aynı zamanda Tarot kartlarını kimseyle paylaşmamak ve sizden başkasının dokunmasına dahi izin verilmemesi konusunda sıkça uyarılarda bulunurlar.

Tarot falı nasıl yorumlanır

Ücretsiz tarot falı yorumu her ne kadar zor görünse de işin aksine kadar zor değildir. Tarot destesinden bir kart çekip hayatınızla ilgili genel yorumlarda bulunabilir ve sorular yöneltebilirsiniz. Keltik çapraz denilen Tarot falında her bir Tarot kartının konum değeri birbirinden farklıdır. İsteğe bağlı olarak kartların ifade ettiği ters anlamları kullanılmayabilir. Genel olarak bir eğlence amaçlı ve hayatınızda verdiğiniz kararlar ve verecek olduğunuz kararlarda size rehberlik eder. Tarot falı bakarken dikkat edilmesi gereken birçok püf nokta mevcuttur. Örneğin bakılırken Tarot destesinden çekilen kartların kesinlikle sol el ile çekilmesi gerekir. Sol elimiz insan beynin yaratıcı bölümüyle birbirine bağlıdır. Bir diğer örnek ise bakılırken başka bir insanın fala bakmasına izin verilmez, çünkü herhangi bir duygu akışında falına bakılan kişi etkilenebilir. Tarot bakılmadan önce kartlar düzgün ve sıralı bir şekilde ortaya konmalıdır. Vermiş olduğunuz seçim faldan önce yapılmalıdır. Tarot falı esnasında yapmış olduğumuz seçimler Tarot falının gidişatını etkileyebilir. Bilinenin aksine Tarot falına her gün bakılamaz. Falda usta olmuş insanlar tarafından her gün baktırmak yerine ihtiyaç duyduğumuz anlarda baktırmayı önerilir. Rehberlik etmesi amacıyla baktırılması gerektiğini ve bir eğlence aracı olmadığı konusunda bizlere uyarılarda bulunurlar. Birçok insan iskambil kartlarıyla Tarot kartları arasında bir benzerlik kurmaya çalışsa bile iskambil kağıtları Tarot kartlarının evrim geçirmiş halleridir. Ama gerçek bir yol göstericilik için Tarot destesi şarttır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.