Son dakika haberi...Gaziantep'te 'TAM KAPANMA' uzayacak mı?

Son dakika haberi...Gaziantep'te 'TAM KAPANMA' uzayacak mı?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda tam kapanma süresini 19 Mayıs'a kadar uzatmak gibi bir gündemimiz şimdilik yok" açıklamasında bulundu...Ama vakaların düşmesi için yasaklar 'Gelecek Gibi!'

TÜRKİYE VE GAZİANTEP'TE TAM KAPANMA UZAYACAK DEDİKODULARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Nisan'da Gaziantep dahil tüm Türkiye'de 17 günlük 'Tam kapanma' açıklamıştı ve 17 günlük 'Tam Kapanma' 29 Nisan'da başlamıştı. Vaka sayılarının yasakların etkisiyle düştüğü Türkiye ve Gaziantep'te 'Tam Kapanma'nın uzatılacağı iddia ediliyor...

Son dakika haberi...Gaziantep'te 'TAM KAPANMA' uzayacak mı?

'TAM KAPANMA' BİR HAFTA UZATILACAK MI?

Ülke geneli, ve Gaziantep'te yasakların ardından vaka sayıları düştü. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık veri tablosuna göre Gaziantep'te günlük oluşan vaka sayısı Nisan ayının başında nerdeyse 900'lü rakamlara ulaşırken,Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın açıkladığı 24-30 Nisan haftalık tabloya göre 200-300 vaka sayısına düştü...Türkiye ve Gaziantep'te vakada bu düşüş 17 günlük 'Tam Kapanmanın' 1 hafta daha uzatılacağı söylentilerini getirdi.

Son dakika haberi...Gaziantep'te 'TAM KAPANMA' uzayacak mı?

'KAPANMAYI UZATMA GÜNDEMİMİZDE YOK'

NTV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Oktay, kapanmanın 19 Mayıs ile birleştirilerek uzatılacağı iddialarına ilişkin, "Şu anda böyle bir şey yok. Bizim bununla ilgili kararları verdiğimiz kabineye tüm veriler gelir, kabinede değerlendirilir. Sonrasında nihai karar verilir. Şu anda gündemimizde uzatma yok. Biz bu dönemde sanayinin çarklarını hiç durdurmadık" diye konuştu.


Vatandaşlardan, esnaftan ve uzmanlardan gelen talepleri değerlendirerek tam kapanma sürecine girildiğini belirten Oktay, "Şu anda 25 bin rakamlarını gördük ve kısmet olursa bugünden sonra da daha aşağısını göreceğiz. Bizim asıl hedefimiz 5 bin. Dolayısıyla bu önümüzdeki 1 haftayı çok daha kurallara da riayet ederek geçirmeliyiz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.