Gaziantep Olay Medya Yayın Editörü Levent Özkurt Yazmıştı...Olaylara Bakış Levent Özkurt:Operasyonların adamı Cengiz Zeybek Neler Yaptı..?

Gaziantep Olay Medya Yayın Editörü Levent Özkurt Yazmıştı...Olaylara Bakış Levent Özkurt:Operasyonların adamı Cengiz Zeybek Neler Yaptı..?
10 Mayıs 2020'de Olaylar Haftalık Bakış köşe yazısında Gaziantep Olay Medya Yayın Editörü Levent Özkurt Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in Mit Tır'ları olayında Fetö'yle mücadelesini yazmıştı...

Furkan Vakfı eski Başkanı Alparslan Kuytul ve ekibinin neden olduğu provokasyon girişiminin ardından emekliliğini isteyen Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in 15 Temmuz kahramanlarından olduğu ortaya çıktı. Görevi boyunca FETÖ ile mücadele kritik roller üstlenen Emniyet Müdürü Zeybek'in emekliliğini istemesi kamuoyunda üzüntüye neden oldu.
Alparslan Kuytul ve ekibinin camilerde itikaf bahanesiyle başlattığı provokasyon girişimi sırasında Gaziantep'teki bir camide bekçinin eylemcilere müdahale biçiminden mesul tutulan Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, olayların ardından ise emekliliğini istemişti. Görevi boyunca FETÖ ile mücadelede sürekli en ön safta yer alan ve devlete sayısız hizmeti dokunan Zeybek'in emekliliğini istemesi kamuoyunda üzüntüye neden olurken, emeklilik talebinin işleme konulmaması için ise büyük bir beklendi oluştu.

FETÖ ile mücadelede kritik roller üstlendi

17/25 Aralık kumpası sonrası İstanbul'da Polis Başmüfettişi olarak görev yapan Zeybek, hazırladığı raporlarla FETÖ'cü emniyet müdürlerinin ihraç edilmesine ve sonra da tutuklanmasına ilişkin dosyada delilleri toplamıştı. Zeybek'in çabaları sonrası Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Nazmi Ardıç, Kazım Aksoy, Yakup Saygılı, Ramazan Akyürek gibi FETÖ'nün ağır topları tutuklanmıştı.


MİT tırları kumpasını engelledi

FETÖ'nün MİT tırları kumpası da Zeybek'in kahramanca müdahalesi sonrası engellenmişti. Tırları durduran FETÖ'cü savcı Aziz Takçı'ya, ‘Vatana ihanetten yargılanacaksın' diye bağırmış, yanındaki özel harekat timlerine, ‘Tırların üzerlerindekiler inmezlerse indirin' talimatını vermişti.

15 Temmuz'un kahramanlarından

FETÖ'cü 15 Temmuz darbe girişiminde de Zeybek'in, darbecilere karşı destansı bir mücadele verdiği ortaya çıktı. Dönemin Adana valisi Mahmut Demirtaş ve dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile birlikte darbecilere karşı destansı bir mücadele verdiği ortaya çıktı. Vali Demirtaş'ın emir ve talimatları ile kentte gerekli önlemleri alan eski Adana Emniyet Müdürü Zeybek, darbeye katılan uçakların havada ikmal yapmasını engellemek amacıyla İncirlik Üssü'nü bastı. İncirlik üssünde kontrolü ele geçiren Zeybek'in uçakların ikmal yapma girişiminin devam etmesinin önüne geçtiği öğrenildi.

Şuanda Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan ve kentteki görevine başladığı andan itibaren kentte yaptığı başarılı terör ve uyuşturucu operasyonları ile gündeme gelen Zeybek, operasyonlarda ise çevredeki vatandaşlarla kurduğu yakın ve sıcak temas ile gönülleri de de fethetti. Ekiplerin yaptığı her önemli ve büyük operasyonda, polislerle birlikte sahaya inen Zeybek, çevredeki vatandaşlara devletin sıcak yüzünü de gösterdi. Personelini sürekli denetleyerek, başarılı olanları ödüllendiren Zeybek, suçlusundan suçsuzuna, sivilinden polisine kadar her kesimin gönlünü kazandı.

Zeybek'ten provokasyon açıklaması

Bölge insanın gönlüne taht kuran Zeybek'in, yaşanan itikaf provokasyonunun ardından yaptığı açıklamada ise özetle, "Gelen istihbari bilgilere göre itikaf bahanesiyle camilerden çıkılmayacağı, kimi oluşumların geçmişte denediği gibi ‘Sivil itaatsizlik' ve ‘Alternatif Cuma' gibi bir girişim içinde olunacağı bilgisi alınmıştır. Gaziantep İl Müftüsü'nün desteğe ihtiyaç olduğu talebi üzerine destek olunması talimatı verilmiştir. Salgın sebebiyle alınan tedbirlere uymamak; toplum sağlığını hiçe sayarak tehlikeye düşürmek olduğu gibi, dinimize göre de büyük bir vebal ve kul hakkı ihlalidir. Her gün yüzlerce kişinin vefat ettiği bir ortamda, önce sözlü ikazlarda bulunulmuş, grubun hakaret ederek eylemlerine devam etmesi üzerine kademeli olarak müdahale edilmiştir. Ancak bu haklı müdahale esnasında orada bulunmaması gereken bir personelimiz, bizim de asla kabul edemeyeceğimiz bir şekilde cami içinde biber gazı kullanmış ve derhal görevinden uzaklaştırılarak sorumlular hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Bugüne kadar edindiğim devlet tecrübesi ve görev bilincim; bu haklı ama provokatörlerin ekmeğine yağ süren bir personelin sorunlu müdahale biçimini, devletimizin ve Türk Polis Teşkilatı'nın yıpratılmaması adına emrimdeki personelin bu hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla, yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve her bir meslektaşım gibi özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatı'ndan 04.05.2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım" ifadelerine yer vermişti.

Gaziantep Olay Medya Yayın Editörü Levent Özkurt Yazmıştı

10 Mayıs 2020'de Olaylar Haftalık Bakış köşe yazısında Gaziantep Olay Medya Yayın Editörü Levent Özkurt köşe yazısında Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in Mit Tır'ları olayında Fetö'yle mücadelesini yazmıştı...

Gaziantep Olay Medya Yayın Editörü Levent Özkurt Yazmıştı...Olaylara Bakış Levent Özkurt:Operasyonların adamı Cengiz Zeybek Neler Yaptı..?

İşte O Yazı...

Türkiye gündemi korona virüsü ile çalkalanırken bir anda gündemi değiştiren bir operasyon yapıldı. Operasyonun başında Emniyet Müdür Cengiz Zeybek vardı. Sosyal medya üzerinden hükümete ve belirli kesimlere operasyon yapan sosyal medya hesabı sahibi Hüseyin Y. başarılı bir operasyonla ele geçirildi.

Hürriyet gazetesinden Nedim Şener’de önceki gün yazdığı köşe yazısında HüseyinY.’yi ayrıntılı olarak anlattı. 34 sayfalık emniyet ifadesinde ayrıntılı bir şekilde ilişkilerini anlatan Hüseyin Y.’nin diğer bağlantıları kısa sürede ortaya çıkacak. Ama gerçek şu ki Devlete karşı suç işleyenlerin peşini hiçbir zaman bırakmayan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in 15 Temmuz kalkışmasından öncede yaptığı operasyonları şöyle bir gözden geçirdim. Emniyet Müdür Cengiz Zeybek bakın neler yaptı:


FETÖCÜ ASKERE DARBE

O dönem Adana Emniyet Müdürü olan Cengiz Zeybek'in, emniyetin kullandığı frekansa girip darbe bildirisini okuyan FETÖ'cü askere haddini bildirdiği ortaya çıktı.
Tarihe geçecek telsiz konuşmalarında askerler, mukavemet gösterecek polislerin vurulacağı tehdidinde bulunurken, Ana telsizin başına geçen Zeybek, polis frekansına girip bildiri okuyan askerlerin yerlerinin bulunup, operasyon yapılması emrini veriyor..

FOTOĞRAFLARI KALDIRTTI

Adana’da görev yapıp, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturmasında tutuklanan Hüseyin Çapkın, Mehmet Avcı ve Ahmet Zeki Gürkan’ın fotoğrafları, İl Emniyet Müdürlüğü’nün web sitesi ve makam girişindeki panodan kaldırıldı. FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında 2002-2003 yılları arasında görev yapan Hüseyin Çapkın, 2011-2012 döneminin Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve 2012-2014 arasında Adana’da görev yapıp daha sonra merkeze alınan Ahmet Zeki Gürkan tutuklandı. Eski emniyet müdürlerinin tutuklanması üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü’nü yürüten Cengiz Zeybek, web sitesi www.adana.pol.tr’deki ’emniyet müdürlerimiz’ albümü ile makam girişinde bulunan panodaki fotoğraflarını kaldırttı.

ÇATIŞIN TIR’LARI VERMEYİN

FETÖ’nün ‘7 Şubat MİT kumpasının yıldönümünde Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIRlarını durduran FETÖ’cülerle yaşananları dönemin tanıkları anlattı. 19 Ocak 2014’te FETÖ’cü savcılar Adana Sirkeli’nde TIR’ları durdurup MİT personeline kelepçe taktı. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, emniyet müdürünü arayarak “Gidin o tırları alın. Gerekirse çatışın ama ellerinden alın” emrini verdi.

TEM EKİPLERİ ENGELLEDİ

İki operasyonda da hedefine ulaşamayan FETÖ eli daha da yükseltti. Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’ları, 1 Ocak 2014 günü dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu’nun talimatıyla jandarma tarafından durduruldu. TIR’da inceleme yapmak için olay yerine giden savcı, dönemin Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e takıldı. Lekesiz’in talimatıyla Hatay Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olay yerine giderek savcı ve jandarmaya müdahale edince TIR yoluna devam etti. TIR’da arama yapamayan Kavalcıoğlu, dönemin Adana özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ı arayıp durumu bildirdi. MİT TIR’ları davasında yargılanan Kavalcıoğlu 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TAKÇI ATILDI

Jandarma ekiplerini TIR’ın dorsesinden indirip arama yapılması ve görüntü alınmasını önleyen polis ekipleri, savcı Takçı’yı da TIR’dan inmesi için uyardı. Direnen Takçı, “Ben savcıyım inmem” dedi. Bunun üzerine FETÖ’cü savcı yaka paça TIR’dan indirildi. Bu esnada yerden kaldırılıp plastik kelepçeleri çözülen MİT personeli, polis ekiplerine “Üçüncü TIR’ımızı Adana’ya doğru kaçırdılar” dedi. Zırhlı araçla bir tim özel harekat polisini yola çıkaran emniyet müdürü, “Bulduğunuz yerde gerekirse çatışmaya girin, TIR’ı alın” emrini verdi. Bütün bunlar yaşanırken olay yerinde bulunan jandarma ekiplerinden bir yarbay telsizle anons geçerek TIR’ın uygun bir kavşakta durup beklemesini söyledi. Bir terslik olduğunu anlayan FETÖ’cüler, duran TIR’ın dorsesine çıkıp arama ve görüntü almaya başladı. Ancak hızlı hareket eden özel harekat polisleri, jandarma ekiplerini TIR’dan uzaklaştırdı.

MİDE BULANDIRICI İLİŞKİLER


Nedim Şener’in Köşe yazısı ise aynen şöyle: “Twitter hesabımda anlattım. Ama olmadı, 1 milyona yakın takipçiyi arkasına taktı ve inanılmaz yalanlarına, algı operasyonlarına alet etti. Nihayet o hesabı en etkili şekilde kullanan ve daha önce de Emniyet mahrem imamı olarak FETÖ örgütü yöneticiliğinden tutuklanan Hüseyin Yılmaz isimli şahıs Gaziantep’te yakalandı. 34 sayfayı bulan ifadesinde, hesabı nasıl açtığını, örgütün talimatıyla hangi mesajları yazdığını, kimlerle, hangi siyasetçilerle, medyacılarla işbirliği yaptığını tek tek anlattı. Böyle bir FETÖ’cüye muhtaç hale gelmiş olan partilerin, siyasetçilerin, medyacıların halini okudukça midem bulanıyor. Yalana ve operasyona bu kadar mı teşne olunur... Hani siyaset halka hizmet, gazetecilik halka bilgi vermekti. Meğer algı operasyonu aracıymış bunlar için. Ben onları ‘şeytanın kara kutusu’ konusunda uyardım, onlar şeytanın oyuncağı olmayı seçtiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.