Büyükekşi, Özmen ve Altunkaya Vefa!

Büyükekşi, Özmen ve Altunkaya Vefa!

Sivasspor maçı sonrası baş döndürücü gelişmeler yaşandı. Sadece takımla ilgili, mağlubiyetler ve sonuçlar değil. Başkan Mehmet Büyükekşi ile yakın mesai arkadaşları Müslüm Özmen ile Mahsun Altunkaya'da başkan ile beraber gidiyoruz dediler.
Şimdi öncelikle bu üçlüye bu şehrin spor adamları olarak teşekkür etmemiz gerekir.
Neden mi ?
Bir defa şunu kabul edelim. Adil Konukoğlu sonrası o koltuğu doldurmak, başkanlık yapmak kolay değil di ?
Neden derseniz. Sanko Holdingin gerek Gaziantep şehrindeki sanayi, sosyal, eğitim, hastane, üniversite, siyaset, bürokrasi, spordaki etkisini anlatmaya gerek yok.
Bu şehir zaten Gaziantepspor sonrası yeni takımı soyadı Konukoğlu olmayan birisi olmasa kesinlikle kabul etmez, benimsemez ve arkasına bu denli düşmezdi. Ama geçmişte amca Saip, ağabey Abdülkadir ve kardeşi Adil Konukoğlu gelince zaten beklenti doğal olarak şampiyonluktu, süper ligti.
Kendiside kolları sıvadı, paraya, mesaiye bakmadan kampta, deplasmanda, tesislerde sabahladı ve alt liglerden aldığı takımı iki yılda önce final, ertesi yıl şampiyon olarak stadda 30 bin, şehirde yüzbinlerce kişinin önünde tur atarak hem kupayı, hemde süper ligi Gaziantep'e getirdi.
Sözünü tutmuş ve şampiyon olduktan sonra bırakmıştı.
Yerine İstanbul'da yaşayan eski TİM Başkanı, THY yönetimlerinde uzun süre yer almış ve FLO gibi dünya markası bir ismin başkanı Mehmet Büyükekşi geldi.
Mehmet Büyükekşi İstanbul'da yaşıyordu, tüm iş, aile bağlantıları oradaydı. Yönetimde Adil konukoğlu döneminden beri görev yapan Müslüm Özmen ve iş aleminden çok yakın arkadaşı Mahsun Altunkaya ve diğer arkadaşları ile birlikte kolları sıvadılar. İlk yılında ligte sorun yaşamadan 8. bitirdiler. Sonra pandemi patladı. Taraftar gitti, sponsorluklar bitti, ekonomi küçüldü, gelirler iyice daraldı. Bu aşamada özellikle Özmen ve Altunkaya ile birlikte çok büyük mesai harcadılar, ekonomik kaynaklar yarattılar. Futbol yönetiminde, transferlerde, teknik adam krizlerinde, futbol federasyonu, MHK, futbolcular, primlerde Müslüm Özmen olağanüstü çaba harcadı. Ekonomik olarak ise her sıkışık dönemde Mahsun Altunkaya devreye girdi. Tüm Anadolu takımları ekonomik krizlerle boğuşurken Gaziantep FK takımı hiç bir maddi krizle gündeme gelmedi. Üstelik kazandıkları her maç sonrası primler, transfer taksitleri hesaplarına yattı.
Bu pandemi döneminde, ligte dört takımın küme düşeceği, yaklaşık 12, 13 takımın küme düşmeme, hatta geçen yılın şampiyonu Başakşehir takımının küme düşmeme savaşı verdiği dönemde biz hep üstlerde gezdik.
Onun için bu üç isme güzel bir uğurlama, teşekkür ve sıcak, samimi bir şekilde yapmamız lazım.
Vefanın, samimiyetin, dostluğun gereği olarak bunu yapmalıyız.
Ben bir spor adamı olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu kadar hırsızın, arsızın, komisyoncunun, takımları soyanların, kulüp önlerine tabutların getirildiği dönemde böyle takım teslim etmek örnektir.
Her şey için teşekkürler Büyükekşi, Özmen ve Altunkaya....!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.