Lazımlıklı Hasta Karyolasının Ne Gibi Avantajları Vardır?

Lazımlıklı Hasta Karyolasının Ne Gibi Avantajları Vardır?

 Yatağa bağlı bir şekilde yatmak durumunda kalan hastanın, tuvalet gereksinimin giderilmesi için yatağın özel bölmesinde tuvalet ihtiyacını yapabilmesi için kullanılan bir kısım vardır. Bu kısma lazımlıklı hasta yatağı ismi verilir. Hasta yatakları pek çok özellik ve teknik donanım açısından birbirlerinden farklılık gösterir.

Lazımlıklı ve lazımlık bulunmayan hasta yatakları da birbirinden ayrılan çeşitli özellikler içerirler. Lazımlıklı hasta yatakları dıştan bakılarak yorumlandığı zaman standart hasta yatakları ile aynı görüntüye sahip olarak görünürler.

Lazımlıklı Hasta Yataklarının En Önemli Farkı

Lazımlıklı hasta yataklarını diğerlerinden ayıran en önemli olan özelliği ise yatağın bir bölümünde lazımlık bulunmasıdır. Lazımlıklı hasta yatağı içerisinde, hasta olan bireyin tuvalet gereksinimini giderebilmesini daha kolay bir hale getirmesini sağlayan bir boşluk bulunur.

Hasta, bu boşluktan yararlanarak tuvalet ihtiyacını giderebilir. Bu durum da hastanın herhangi bir hasta bezi kullanmasını lüzumsuz kılar. Çünkü hastanın tuvalet gereksinimi lazımlık vasıtası ile gerçekleştirilir.

Lazımlıklı Hasta Yataklarının Fonksiyonları

İçerisinde lazımlık bulunan hasta karyolası diğer hasta yatakları ile karşılaştırıldığı zaman herhangi bir eksik yanının olmadığı görülür. Yatağın katlanabilir fonksiyonları, eğim açılarının ayarlanabilir olması gibi çeşitli fonksiyonları mevcuttur. Ayrıca yükseklik ayarı yapılabilen, korumalıkları ile hastanın düşmesine engel olan lazımlıklı hasta yatakları da bulunur.

Tedavi sürecinde serum ve diğer aparatlarının hasta yatağına erişilebilir konumuna bağlanabilmesi, hastanın tedavi sürecine sağlamış olduğu kolaylıklar arasında bulunur. Lazımlık bulunan hasta yatakları, hastanın tedavisinin daha basit bir ortamda sürdürülmesi ve hastaya bakan yakınlarının da bu süreçte zorlanmamalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Hastanın, hastalığının tedavisi ve bakımındaki mevcut durumu ve tedavi şekilleri  göz önüne alınarak, gereksinimlerine uygun olarak bir yatak tercihinde bulunulması gerekir.

Lazımlıklı Hasta Yataklarıyla Basınç Dengelenir

Yatağa bağımlı olmak durumunda kalan hastaların bakımı da birtakım zorluklar barındırır. Lazımlıklı hasta yatakları da bu sürecin daha kolay bir hal alması için tasarlanmıştır. Bunun yanında, hastanın yatakta yattığı süre zarfında vücudunda oluşma ihtimali bulunan yara ve ağrıların engellenmesi amacıyla havalı hasta yatağı kullanılır.

Havalı hasta yatağının bir bölümü sönük şekle getirilirken diğer bölgesi şişirilir. Devamında ise tam zıttı olarak diğer bölge şişirilirken öteki taraftaki bölgedeki hava serbest bırakılır. Böylelikle yatak vücudun tamamına baskı yapmış olmaz.

Hasta Yataklarında Kiralama Seçeneği

Geçici bir süre yatak kullanmak isteyen çoğu hasta yakını, hasta olan kişi için hasta yatağı kiralama seçeneğini tercih ediyorlar. Kiralama seçeneği sayesinde hasta yakınlarının gelir gücüne göre yatak kiralamaları mümkün olur. Hastanede devam etmekte olan tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından hastanın kalan kısa süreli tedavisine ise evde devam etme kararı alındığında hasta yatağı kiralanması daha uygun olabilir.

Hasta Yataklarıyla Vücut Yaralarının Engellenmesi

Hasta yatakları, standart yataklara göre hem hastanın oldukça rahat bir biçimde dinlenmesini hem de uzun vadeli yatmadan kaynaklı vücutta yaraların oluşmasını önlemek için kullanılıyor.

Hasta karyolasını firmamız eve getirilip kurulumu sağlar. Yatak İle ilgili herhangi bir durum kalmayınca ise geri iade alınır. Hasta yataklarının fonksiyonları çoğalması durumunda hasta yatağı fiyatları da değişim gösterir. Fonksiyon arttığı sürece fiyatlarda da bir artış söz konusu olacaktır. Firmamız, sizlere kaliteli bir hizmet ile hasta yataklarıyla ilgili tüm taleplerinizi gerçekleştirir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.