Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği Arasındaki Fark Nedir?

Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği Arasındaki Fark Nedir?

Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu sıklıkla duyduğumuz kavramlar arasında yer alıyor. Çoğu zaman bu iki kavramın birbirine karıştırıldığını da söyleyebiliriz. Bu iki kavramın ortak yönleri de bulunuyor. Bu ortak yönler arasında en önemli olanı karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olmalarıdır. Bu nedenle tüm dünya ülkelerinin her iki kavrama da gereken önemi göstermesi, doğayı korumak adına son derece önemlidir.

Öncelikle enerji tasarrufunun en genel tanımıyla daha az enerji kullanmak olarak açıklanabileceğini belirtelim. İhtiyaçların karşılanması için daha az enerji tüketmek, kullanılan enerjiden tasarruf yapmak anlamına geliyor. Enerji verimliliği ise mevcut enerjiyi çok daha etkin bir şekilde kullanmaktır. Bu iki kavram arasındaki en temel farkın bu şekilde açıklanabileceğini söyleyebiliriz.

Evde ya da işyerlerinde enerji tasarrufu yapmak son derece kolaydır. Kullanılmayan lambaları kapatmak, duşta daha kısa zaman geçirmek, mecbur kalınmadıkça yürüyüşü ya da bisiklete binmeyi tercih etmek gibi yöntemler kullanılan enerjilerden hatırı sayılır oranda bir tasarruf yapmaya olanak tanıyor. Sadece odadaki mevcut ısı ayarını 1 ila 2 derece düşürmek bile bir tasarruf yöntemidir. Bu yöntemlere çok sayıda yeni madde eklenebilir ve istisnasız herkes tarafından rahatlıkla uygulanabilen metotlardır.

Enerji verimliliği açısında da tercih edilebilecek pek çok yöntemin olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin kullanılan beyaz eşyaların A+++ olmasına dikkat etmek en önemli yöntemlerin başında geliyor. Günümüzde yeni teknolojilerle üretilen beyaz eşyalar daha az enerji tüketimi yaparak yüksek performans ile çalışabiliyor. Dolayısıyla bu noktada önemli bir enerji verimliliğinden söz edilebiliyor. Sonuç olarak enerji verimliliği ve enerji tasarrufu gibi konularda herkesin tercih edebileceği bazı yöntemler olduğunu kabul etmek gerekir.

Eğer bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz Enerjisa internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu internet sitesinde konuya dair merak edilen her türlü sorunun yanıtı bulunuyor. Aynı zamanda günlük hayatınızda işinize yarayacak çok sayıda farklı bilgiye de ulaşma imkanınız oluyor. Örneğin elektrik aboneliği işlemlerinin nasıl yapıldığı, bu işlemler için hangi belgelere ihtiyaç duyulduğu gibi bilgilere de bu siteden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.