Yedi Uyurlar

Yedi Uyurlar
Bedrettin Ay yazdı...

Gaziantep’te Erzurumspor karşılaşması öncesi kaptan Günay dahil üç futbolcunun kadro dışı bırakılması damga vurdu güne.Pinto yine tribünde.Motta alıştı kenara.Güray,Oğuz şans buldu.Kalede ise ilk defa Çağlar var.Kümede kalma gayretindeki Erzurumspor’da ise Da Costa,Aatıf,El Kabir gibi oyuncularla yollar ayrıldı.
Gaziantep savunmasını da öne çıkararak oyunu kontrolu altına aldı.Kendi alanında oyunu kabul eden konuk ekip,Emrah ve Cenk’le ani çıkışlar yaptı.Leo ile üst üste aynı anda iki kez gol şansı da buldular ama genç kaleci Çağlar izin vermedi.
Rakibinin iyi kapanması ile hızlı hücum şansı bulamayan,set oyununda da çok pas hatası yaptı evsahibi.Dakikalar ilerledikce daha çok hücum sırası aldı Erzurumspor,duran top şansı da yakaladılar.İlk yarım saatte meşin yuvarlağa hükmeden Gaziantep ama rakip kaleci Szumski çok rahat.
Bu bölümün son anlarında hızlı çıkan Erzurumspor Obertan’la yakaladığı gol vuruşunda kaleci Çağlar yine gole izin vermedi.Gaziantep mirasyedi gibi savruk,Erzurumspor canını dişine takmış.İlk perdenin göze batanları kaleci Çağlar,Emrah ve Cenk Ahmet.
İkinci yarıda aynı görüntülerle başladı.Bastıran Gaziantep,kalesini iyi savunan ve pas hatalarını değerlendirerek hızlı çıkmaya çalışan Erzurumspor.Ve ısrarla ve kararlılıkla aradığı golü Gomiz’in kafa vuruşu ile buldular.Asist Murat.Çok sürmedi son yarım saate girerken,bu kez duran topta defanstan gelen Hasan’in kafa vuruşu ile farkı iki yaptı konuk ekip.
Topa hükmeden am savruk oynamaya devam eden Gaziantep’te değişiklikler geldi.Jefferson ve Vetrih’i kenara alıp orta sahayı boşaltan Motta;Mirallas ve Furkan saldı oyuna.Yılmaz Vural’da boş durmadı 4 değişiklik birden yaptı.
Mirallas’ın pası ile farkı bire indirdi Muhammed.Gole rağmen Gaziantep bir türlü bilinçli atak geliştirmeye beceremedi.Tutuk ve uyuşuk oyunu devam ettirdi.Baskılı oynuyor görüntüsü vardı ama golü atmak yine Buğra ile konuk ekibe nasip oldu.
Son anlar bir o kaleden bir öbür kalede geçti.Baskısı artıran Gaziantep’in golcüsü Muhammed ile bulduğu son dakikalarda ki gol sadece teselli oldu.Evinde haftalar haftalara sonra ikinci yenilgisini tattırdı Erzurumspor.
Çağlar,Djilobodji,Muhammed ve Kenan’ın dışındakilerin uyuyur gezer olduğu maç zaten kazanılamazdı.Maç boyunca devam eden vurdumduymazlığı da anlamak mümkün değildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.