Video Haber...Gaziantep Kalesi'nin Sırları Gün Yüzüne Çıkıyor

Şahin:“Kalenin altında bir acı bir de tatlı su var” hikayesi efsane değil gerçek! olduğunu kaydeden Başkan Şahin, Gaziantep Kalesi’nin altından Dülük’e kadar giden hatların tespit edildiğini, bu tarihi dokuyu, dünyaya tanıtmak için harakete geçtiklerini kaydetti.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantep Kalesi’nin 18 metre altında ortaya çıkarılan tünel ve tatlı-acı-su alanlarında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Video Haber...Gaziantep Kalesi'nin Sırları Gün Yüzüne Çıkıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, inceleme yaptığı alanda yaptığı açıklamada, şehrin sırrını barındıran Gaziantep Kalesi ile ilgili bütün gerçeklerin gün yüzüne çıkarılacağını söyledi.

Video Haber...Gaziantep Kalesi'nin Sırları Gün Yüzüne Çıkıyor

Başkan Şahin, paylaşımında; “Çocukluğumuzda büyüklerimizin anlattığı kasteller, tüneller bütün ihtişamıyla şehrin sırrını barındıran Gaziantep Kalesi’nin altında gün yüzüne çıktı. Tarihi kalemizde başlatılan tünel açımı ve restorasyon çalışmalarımızı Valimiz Davut Gül ile inceledik.”dedi.

Video Haber...Gaziantep Kalesi'nin Sırları Gün Yüzüne Çıkıyor

“Kalenin altında bir acı bir de tatlı su var” hikayesi efsane değil gerçek! olduğunu kaydeden Başkan Şahin, Gaziantep Kalesi’nin altından Dülük’e kadar giden hatların tespit edildiğini, bu tarihi dokuyu, dünyaya tanıtmak için harakete geçtiklerini kaydetti.
Kale kentler oluşmadan önce yaşam merkezinin Dülük olduğunu kaydeden Başkan Şahin, merkezin Gaziantep'e kaymasının ise Dülük'te meydana gelen depremle olduğunun bilindiğini söyleyerek, Gaziantep Kalesi'nin yapım tarihinin de 500'lü yıllara tekabül ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.