Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun estetiği , burun bölgesinde mevcut şekil bozuklukları, estetik sorunlar ve nefes alıp vermeyi zorlaştıran rahatsızlıklar nedeniyle yapılan cerrahi işlemlerin genelidir. Estetik alanda yaşanan gelişmelerle birlikte alternatif birçok operasyon da yapılmaya başladı. Geçmişte büyük sorunlar yaratan nefes alma zorlukları artık rinoplasti olarak bilinen burun estetiği sayesinde ortaya kalkıyor.

Burun bölgesinde hem görsel sorunlar hem de yaşamsal sorunlar konforlu bir ameliyatla ortadan kaldırılabiliyor. Uyku sırasında nefes alma zorluğu yaşayanlarda ağız kuruluğu, şiddetli ağız kokusu gibi problemler ortaya çıkıyor. Hastanın durumuna göre burun deliği genişliği ayarlama, burun büyültme, burun küçültme gibi birçok ameliyat yapılabiliyor. Burada seçim yaparken hastanın talepleri ve mevcut sağlık sorunu etkili oluyor.

Burun Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Burun dış görünüşte çok önemli bir etkiye sahiptir. Güzel bir buruna sahip olmanın yolu ise günümüzde çok popüler hale gelen burun estetiği uygulamalarından geçiyor. Ameliyatsız yöntemler ve cerrahi işlemlerle burun estetiği gerçekleştirilebiliyor.

En sık yapılan burun estetiği çeşitleri şöyledir;

Burun Büyütme: Burun bölgesinin daha belirgin olmasını isteyenler için burun büyütme ameliyatları yapılabilir. Burun boyutu hastanın istediği gibi ayarlanabilir. Burun bölgesindeki ezilme, gelişim bozukluğu, kıkırdak hasarı gibi durumlar kişiyi rahatsız edebilir. Kısa bir operasyonla burun istenen şekle getirilebilir.

Burun Küçültme: Burnunun boyutunun büyüklüğünden rahatsız olan hastalar için burun küçültme operasyonları yapılabilir. Burun delikleri ve burun boyutu ameliyatla küçültülebilir. Burundaki şekil bozuklukları bu işlemle ortadan kaldırılabilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği yapılırken hastanın mevcut talepleri, sağlık sorunu ve doktorun kararına göre iki farklı burun estetiği ameliyatı türü bulunuyor. Bu yöntemler şöyledir;

Açık Burun Estetiği: Bu operasyonda burun bölgesinin içine ters v şeklinde kesi atılarak yapılır. Daha çok eski dönemlerde tercih edilen bir ameliyat türüdür.

Kapalı Burun Estetiği: Bu operasyonda ise kesiler burun içinde atılıyor. Bu özelliği sayesinde kapalı ameliyat daha sık tercih ediliyor. Ameliyat sırasında videoendoskopik teknik sayesinde burun içi de incelenebiliyor. Bu sayede ameliyat çok konforlu bir şekilde tamamlanabiliyor.

Burun estetiği anlamında burun törpületme gibi bazı ameliyatsız yöntemler de tercih edilebiliyor.

Burun Estetiği Başarı Oranı Nedir?

Burun ameliyatı başarı oranı son yıllarda büyük artış gösterdi. Tıpta yaşanan gelişmelerle birlikte müdahaleler çok daha başarılı sonuçlar verebiliyor. Operasyonlarda başarı oranı burun derisine göre değişebilir. Kalın burun derisinde operasyon daha zorlu olduğu için başarı oranı daha düşük olabilir.

İnce burun derisi olan kişilerde müdahale etmek daha kolay oluyor. Burun estetiğinde başarı oranını arttıran önemli bir unsur da hastanın durumdan memnun kalmadığında yeni bir ameliyat planlanabilmesidir. Yani operasyonda istenen sonuçlar elde edilmediğinde yeni bir operasyon planlanabilir. Ayrıca eş zamanlı birden fazla operasyon yapılabildiği için estetik anlamda başarılı sonuçlar almak mümkündür.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Çünkü her burunda yaşanan sorun ya da şikayet farklı olabilir. Ayrıca kullanılan ameliyat yöntemi de değişiklik gösterebilir. Her hastanın burun şikayetleri kendine has olduğu için tedavi ücretleri de değişiklik gösterecektir. İlk kez yaptıracağınız burun estetiği olan rinoplasti ameliyatları revizyon rinoplastisinden çok daha uygun fiyatlıdır.

Burun bölgesinde yapılan ikinci ve üçüncü operasyonlarda daha ince çalışıldığı için daha zaman alıcı olur ve fiyatlar artar. Ayrıca işlem yapılacak bölge genişliği ve sayısı da fiyatı arttırır. Üst ve dış yan kıkırdaklar, burun kemeri, burun kemiği, burun deliği ve burun ucu gibi farklı bölgeler eklendikçe fiyatlar da artış gösterir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.