Gelenekten Geleceğe Modern Zamanın Vazgeçilmezi: Tost Makineleri

Gelenekten Geleceğe Modern Zamanın Vazgeçilmezi: Tost Makineleri

7’den 70’e her yaştan insanın kullandığı ev aleti nedir diye bir kamuoyu incelemesi yapılsa, hiç şüphe yok ki verilecek cevapların önemli bir kısmı da tost makinesi şeklinde olacaktır. Nitekim 30’lu yaşlarını geride bırakan insanların hafızalarında yer alan tost makineleri bugün bilinenden oldukça farklıydı. Anneanne ve babaannelerimizin iki metal plaka arasına sıkıştırdığı ekmeği sobanın üzerinde kızartırken arkadan gelen salça kokuları tost makinesinin geçmişini ve günümüzde geldiği noktayı göstermesi bakımından da oldukça önemlidir.

Öyle ki sabah kahvaltısında kızartılan bir ekmekten keyifli bir akşam sofrasının başrol oyuncusu olan bir et yemeğine kadar hemen hemen her gıdayı pişiren ve yemeğe hazır hale getiren tost makineleri, gerçekten de mutfakların vazgeçilmez ekipmanlarından hatta çözüm ortaklarından biri haline gelmiştir.

Modern hayatın gündelik yaşantımıza büyük kolaylıklar sağladığı ortada. Bu anlamda hayatımıza entegre olan her yenilikten bazı faydalar beklemekteyiz. Bu faydaların başında ürünün ekonomik olması, ergonomik ve şık bir görünüme sahip olması, vakitten tasarruf edebilmemize imkân tanıması ve fonksiyonel olması gelmektedir. İşte tüm bu beklentilere cevap verebilecek nadir araçların başında da tost makinesi gelmektedir.

Kendiniz ve mutfağınız için en iyi tost makinesi, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olandır. Bu sebeple tost makinesi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Tost Makinesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kolay Temizlenebilir Ergonomik Bir Ürün

Yukarıda da ifade edildiği üzere tost makineleri hemen hemen tüm gıdaları ısıtmakta ve pişirmekte kullanılmaktadır. Bu gıdaların bir kısmı ısı işlemine maruz kaldıktan sonra ardında sadece birkaç kırıntı bırakmaktadır. Bu kategori içerisine ekmek ve simit gibi hamur işleri dâhil edilebilir. Öte taraftan tost makinesinde pişirilen kırmızı ve beyaz etlerin yanı sıra balık gibi deniz ürünleri ise ardında bir tortu, koku ve haliyle temizlenmesi gereken bir miktar kir bırakmaktadır. Yine başta kabak ve havuç olmak üzere ızgara olarak pişirilen bazı sebzeler de yapılarında bulunan bol miktarda su nedeniyle tost makinesi içerisinde sıvı birikmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla tost makinelerinin sahip olduğu bu çoklu pişirme avantajı beraberinde bir temizlik ihtiyacını da getirmektedir. Bu noktada tost makinelerinin kolay temizlenebilir bir yapıya sahip olması son derece önemlidir. Bu doğrultuda bir tost makinesi tercih ederken pişirme plakalarının ergonomik bir yapıya sahip olmasına özen gösterilmelidir. Diğer bir ifadeyle makine içerisinden çıkartılarak ayrı bir şekilde temizlenebilen ürünleri seçmeniz pek çok açıdan size fayda sağlayacaktır. Uzmanların daha sağlıklı ve kolay temizlenebilir olduğu için seramik plakaları önerdiğinin altını çizmek gerekir.

Her Gıdaya Uygun Isı Kademesi

Tost makineleri kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hemen hemen bütün öğünlerimizi hazırlayabileceğimiz bir üründür. İlk bakışta basit bir ısı kaynağı olarak görülebilecek tost makinelerinin sahip olduğu multi fonksiyonel pişirme özelliği nedeniyle her gıda için özelleştirilmiş bir ısı ayarı olmasına dikkat edilmelidir. Tahmin edilebileceği üzere aynı tost makinesinde ekmek kızartmak ile balık pişirmek arasında ihtiyaç duyulan ısı derecesi ve aktif ısı süresi birbirlerinden oldukça farklıdır. Tercih edeceğiniz tost makinesinde gıdalara özel belirlenmiş ısı derecesinin bulunması enerjiden tasarruf etmenize de imkân tanıyacaktır.

Portatif Bir Ürün

Tost makineleri her ne kadar hayatımızın vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor olsa da bir tost makinesi tercih ederken mekanik ve teknik özelliklerinin yanı sıra fiziksel özelliklerini de göz önüne almamız gerekmektedir. Nitekim her mutfakta yeteri kadar depolama alanı olmadığı gibi bazı mutfak tezgâhları da oldukça küçük olmaktadır. Dolayısıyla, tost makinesi seçiminizde mutfağınızın sahip olduğu çalışma ve depolama alanını da hesaba katmanız oldukça önemlidir. Bu noktada günlük kullanım için genellikle midi boy tost makinelerinin tercih edilmesi önerilmektedir. Siz de iyi bir tost makinesine sahip olmak istiyorsanız bu noktalara dikkat etmeniz hayat kurtarıcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.