Özel haber...Gaziantep’te Plazma Krizi! Yoğun Bakımlarda Hasta Yakınları Plazma Bulmak İçin Çırpınıyor

Özel haber...Gaziantep’te Plazma Krizi! Yoğun Bakımlarda Hasta Yakınları Plazma Bulmak İçin Çırpınıyor
Türkiye genelinde ve Gaziantep’te yoğun bir şekilde koronavirüsten dolayı hastalığın “üçüncü pik” yapması nedeniyle tüm yoğun bakımlar hastalara plazma bulmak için adeta çaba sarf ettiği ifade edildi.

Türkiye genelinde ve Gaziantep’te yoğun bir şekilde koronavirüsten dolayı hastalığın “üçüncü pik” yapması nedeniyle tüm yoğun bakımlar hastalara plazma bulmak için adeta çaba sarf ettiği belirtildi.
Plazma bulmak için servetlerini veren insanlar buna rağmen bulamadıkları için büyük sıkıntı yaşadıkları belirtildi.

YOĞUN BAKIMLARDA PATLAMA YAŞANDI

Gaziantep’te tüm yoğun bakımların % 75’nin dolup taştığı ve yer bulmakta da büyük sıkıntı yaşandığını ve en büyük krizin de “Plazma” bulmakta yaşandığı bildirildi.

KIZILAY’IN STOKLARINDA PLAZMA YOK

Gaziantep’teki Kızılay Kan Merkezi günlük en az 500 plazma talebi olduğunu ve bunun ancak 50’sinin karşılandığını söylerken, neden olarakta kimsenin koronavirüsün başladığı günden buyana da kan vermemesinden kaynaklandığını vurguladı.

SOSYAL MEDYADA PLAZMA BAĞIŞÇILARINA DİKKAT

Koronavirüsle mücadelede plazma antikor tedavisine ‘resmen’ başlanmasının ardından sosyal medya üzerinden hastası için plazma bağışçısı arayanların artması üzerine uzmanlar uyardı: Uyarılarda, “‘Hastaya özel’ bağışçı aranması doğru bir yaklaşım değil. Hasta ve yakınları açısından da suistimale açık, güvensiz bir yöntem. Bu iş Sağlık Bakanlığı ve Kızılay kontrolünde yapılıyor. Uygun bağışçılar resmi yollardan izleniyor, bağışları alındıktan sonra plazmalar uygun hastalara verilecek zaten.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.