Ankraj

Ankraj

Betonarme yapılarda dairesel çelik uzun çubukların beton içerisine bağlanmasıdır. Ankraj bir yapıyı taş veya tuğladan yapılan alana demirlemek anlamına gelir. Deprem gibi afetlerde can kaybını önlemek, yumuşak zeminlerde çökmeyi engellemek amacı ile uygulanır. Kalabalık alanlarda yapılan kazılar esnasında risk yaratacak bir durum yaşanmaz, zeminde beklenmedik bir durum ortaya çıkar ise ekstra çözümlere fırsat sağlar. Yeraltında bulunan yapıların stabilliğini artırır. İnşaatların güvenle ve daha risksiz devam etmesini sağlar. Bina genişletme çalışmaları, kolon, kiriş bağlantıları, dış cephe çalışmalarında uygulanır.

Ankraj Çeşitleri

Öngörmeli, pasif, geçici, kalıcı ankraj olmak üzere 4’e ayrılır. Öngörmeli ankraj; yapının inşaat esnasında zemin kısmı doldurulana kadar uygulanır. Kalıcı ankraj; sürekli kazı alanlarında çelik çubuklar beton içine sabitlenir. Pasif ankraj; tek başına yük taşımayan, yükün ankraja iletildiği türdür. Geçici ankraj; sadece proje inşaatı esnasında devam eder. Ankraj uygulaması, yapıların zayıf zemin üzerinde kaymasını da engeller. Tabanda beklenmedik bir problemle karşılaşıldığına ekstra çözümler sunar.

Kimyasal ankraj çeşitlerini incelemek için https://www.master-builders-solutions.com/tr-tr/fonksiyonlar-ve-uygulamalar/kimyasal-ankraj sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.