Son Dakika...Gaziantep Karantinada! Günlük Vaka Sayısı 700

Son Dakika...Gaziantep Karantinada! Günlük Vaka Sayısı 700
Gaziantep’te vaka sayılarının günlük 700’e çıkmasından sonra 10 günlük karantina sayıları da Gaziantep’in 3 milyonluk nüfusuna karşı 45 bin kişinin karantina altına alındığı belirtildi.

Gaziantep’te vaka sayılarının günlük 700’e çıkmasından sonra 10 günlük karantina sayıları da Gaziantep’in 3 milyonluk nüfusuna karşı 45 bin kişinin karantina altına alındığı belirtildi. Ve yaklaşık Gaziantep’te 7 bin evde karantina uygulaması yapılıyor.

GAZİANTEP’TE 10 GÜNLÜK KARANTİNDA 45 BİN KİŞİ

Gaziantep’te Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Nizip, İslahiye, Nurdağı, Karkamış, Yavuzeli ve Araban olmak üzere 9 ilçede toplam 7 bin evde 10 günlük karantina uygulanırken bu sayının da rekor sayı olarak 45 bine ulaştığı ileri sürüldü.

ŞAHİNBEY KARANTİNADA LİDER

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan ve nüfusu yaklaşık 1 milyonu geçen Şahinbey’de 10 günlük karantina sayısının 17 bin kişide olduğu öğrenildi. Böylece en büyük ilçe olunca, Şahinbey’in de karantinada lider olduğu bildirildi.

ŞEHİTKAMİL VE DİĞER İLÇELERDE KARANTİNA KAÇ KİŞİ VAR?

Şehitkamil, Oğuzeli, İslahiye, Nizip, Araban, Yavuzeli, Nurdağı ve Karkamış ilçelerinde 10 günlük karantina sayısının 25 bin dolayında olduğu tahmin ediliyor.

VAKA ARTTIKÇA KARANTİNADA ARTIYOR

Gaziantep’te vakaların günlük sayılarının 700, haftalıkta 5 bin dolayında olmasından dolayı karantinında sürekli arttığı ifade edildi.

GÜNLÜK TEST SAYISINDA KARANTİNA FAZLALAŞIYOR

Gaziantep’te günlük test sayısının 15 binlerde olduğu ve bunun büyük bir kısmanın testlerinin pozitif olmasından dolayı karantina sayısını da büyük çapta etkilediği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.