Son Dakika..Gaziantep’de çekilen Durga adlı filmin setinde Covid vakaları gizleniyor iddiası

Son Dakika..Gaziantep’de çekilen Durga adlı filmin setinde Covid vakaları gizleniyor iddiası
Çekimleri Gaziantep’te yapılan “Durga” isimli Hint filminin setinden ulaşan emekçiler, Covid-19 vakalarının gizlendiğini ve hastalanan emekçilerin devlet hastanesine gönderilmediğini belirttiler.

2 Nisan’da Gaziantep’te çekimlerine başlanan Durga’nın, Türkiye yapımcılığını Ark Prodüksiyon üstleniyor. 25 kadar Hintli, bir o kadar da Türkiyeli set emekçisinin çalıştığı setten PE’ye aktarılan bilgiye göre, Hindistan’dan gelen ekibin, çekimler başlamadan önce Covid-19 taramasına katılmadığı ve daha sonra Hintli kostüm departman şefinin rahatsızlanması üzerine test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi. Ertesi gün sadece yakın temaslı 16 kişiye yapılan testte ise biri Türk ekipten olmak üzere beş kişinin daha Covid-19 pozitif çıktığı iddia edildi.

Sete belirli günlerde 100 kadar figüran geldiğini ve hiçbirine test yapılmadığını belirten emekçiler vakaların, sette en yakın çalışmayı gerektiren makyaj ve kostüm ekibinde yoğun olduğunu belirttiler.

Pozitif test sonuçları gizleniyor

Özel anlaşmalı bir yerden sete gelerek Covid-19 testi yapıldığını belirten işçiler, sonuçların sisteme girilmediğini, burada pozitif çıkanların tamamının bir gün sonra bölgedeki özel bir hastaneye götürülerek negatif sonuç aldıklarını iddia ettiler.

İşçiler, devlet hastanesine gitmek istediklerinde izin verilmediğini, Covid-19 geçiren işçilerin sette çalışmaya devam ettiğini ve hatta kimilerinin belirti gösterdiği halde tedavi alamadığını aktardılar.

İşçiler sigortasız çalıştırılıyor

İşçiler, Türk ekipte hastalananlar dahil emekçilerin sigortasız çalıştırıldığını belirtirken, Hintli ekipte de durumdan endişelenenler olduğunu ifade ettiler.

Film çekimi için evlerinden uzakta çalışan ve yapımcının koşullarına mecbur kalan Durga seti emekçileri, setin derhal denetlenmesini ve testlerin setteki tüm emekçiler için devlet hastanesinde yenilenmesini talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.