Örnektik... Örnek Arıyoruz...

Örnektik... Örnek Arıyoruz...

Gaziantep futbolu yıllarca Türk futboluna tez olabilecek bir yapıya sahipti. "Bu şehir ve bu takımlar alt yapıda ve oyuncu bulmada nasıl başarılı oluyor" diyerek hep örnek gösteriliyordu Gaziantep... Türk futboluna kazandırılan gençler bir yana, dünya ve Türkiye'nin dört bir yanından getirilen genç yetenekler birer yıldız olarak Gaziantep’e değer kattı. Tabi, bunlar yapılırken piramit yapı vardı Gaziantep’te. PAF takım, Gaskispor, Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor. Bu takımlarda sırasıyla oynayan futbolcular Türk futbolunun geleceği olurdu. Maalesef son yıllarda bırakın piramit yapıyı alt yapı kalmadı bu şehirde.
Bir zamanlar örnek gösterilen Gaziantep, maalesef bugün Trabzon'da, İzmir'de örnek arıyor. İnanın gelinen noktaya çok üzüldüm. 25 yılını bu işe adamış bir spor adamı olarak gerçekten gelinen noktaya inanamıyorum. Ama, ben bizzat şahsım yıllardır bu işin mücadelesini veriyorum. Çünkü, fizyoterapist biri geldi bugün Gaziantep’in alt yapısını bitirme bir yana bu şehri rezil etmeye devam ediyor. Kinini, öfkesini ve camiaya kabul edilmemesinin faturasını bu şehre ödetiyor. Ama, Trabzon'da veya Altınordu'da da örnek aramak yerine burada neşteri vurun gerisi gelir. Yeter ki, bu şehir bu adam ve işi bilmeyen yaverlerinden kurtulsun. Ondan sonra, piramit yapıda olduğu gibi bir ekip oluşturulsun ve bakın nasıl futbolcu çıkıyor.
Veya, Valimiz sayın Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin, son üç yıldır yok edilen futbolcuların ailelerini bir araya toplayıp bir sorsun. Bakın neler diyecekler. Bu şehrin alt yapısının neden bu hale geldiğini o zaman anlarlar. Onun buradan başka şehre gidip araştırmaya gerek yok. Sorun belli, hastalık belli. Örnek olan bir şehir, birilerinin zevki için buralara geldiği ortada.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.