Köpek Maması (Kuru, Ödül, Konserve) Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Köpek Maması (Kuru, Ödül, Konserve) Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey
Neredeyse insanlığın ilk çağlarından beri en iyi dostumuz olan köpekler, günümüzde neredeyse her evde evcil hayvan olarak besleniyor. Köpekler sadece en iyi dostumuz olarak değil ayrıca birçok işte de bizlere yardımcı oluyor. Hayvancılık, koruma ve nöbet gibi işlerde s

Köpek maması sadık dostuyla hayatını paylaşan her hayvanseverin üzerine bilgi sahibi olması gereken konular arasında yer alır. Kuru mamanın yanı sıra köpek konserve mamaları ve köpek ödül ve kemikleri de patili dostumuzun beslenme programının çeşitlendirilmesi açısından önemlidir.

Köpek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Neredeyse insanlığın ilk çağlarından beri en iyi dostumuz olan köpekler, günümüzde neredeyse her evde evcil hayvan olarak besleniyor. Köpekler sadece en iyi dostumuz olarak değil ayrıca birçok işte de bizlere yardımcı oluyor. Hayvancılık, koruma ve nöbet gibi işlerde sevimli dostlarımız hala kullanılırken bizim de yapmamız gereken şey onları en iyi mamalarla sağlıklı bir şekilde beslemek.

Kuru köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde ilk olarak mamanın et seviyesi gelmektedir. Köpekler, her ne kadar günümüzde her şeyi yeseler de doğada etçil olarak beslenmektedirler ve evcil dostlarımız için bu dengeyi korumak önemlidir.

Veteriner hekimler, kuru köpek mamasında bulunan et seviyesinin protein ihtiyacını karşılaması için en az %25 ila %50 seviyelerinde olması gerektiğini söylüyor. Ayrıca kuru köpek mamalarına tat vermek için katılmış mısır glüteni ve şeker kamışı gibi malzemelerin bulunmadığı mamaları tercih etmek de büyük önem taşıyor.

Açık köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde ilk olarak mamanın içeriği bulunmaktadır. Öyle ki, açık mamalar da aslında paketli mamaların hem daha ucuz hem de daha düşük gramajlı olarak satın alınmış halidir. Veteriner hekiminize veya mamayı satın aldığınız petshopa mamanın hangi markaya ait olduğunu sorarak içerik hakkında kısa bir araştırma yapabilirsiniz. İkinci dikkat etmeniz gereken şey ise mamanın bayat olup olmamasıdır. Eğer mama uzun süredir açık olarak duruyorsa büyük ihtimalle bayatlamıştır ve evcil dostunuz tadını pek sevmeyecektir. Bu nedenle paketlenmiş, hava almayan halde satılan açık köpek mamaları tercih etmelisiniz.

Köpek Konserve Mamaları Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konserve köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde ilk sırada köpek mamasının içeriği gelmektedir. Köpekler için tavuk gibi kümes hayvanlarından yapılmış yaş mamaların herhangi bir zararı olmasa da sürekli tüketilmesi önerilmemektedir. Bu nedenle evcil dostunuz için kırmızı etten üretilmiş ve jöle için et suyu kullanılmış konserve köpek mamaları kullanmayı tercih edin.

Köpek Ödül ve Kemikleri Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek ödül ve kemikleri alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde ilk olarak mamanın neyden yapıldığı gelmektedir. Öyle ki, köpek ödül mamaları sakız gibi maddelerden yapılarak yoğun et kokusu ve aromalarıyla süslenmektedir. Bu tür köpek ödül mamaları evcil dostunuz için oldukça zararlı olabilir. Bu tür mamalar yerine evcil dostunuza kuru etten, hayvan derisinden – kemiğinden yapılmış ödül mamalarını vermeye dikkat edin.

Aradığınız tüm köpek maması çeşitleri için UygunPetGross.com.tr ‘yi ziyaret edebilir ve orijinal Petshop ürünleri uygun fiyatlara satın almanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.