Son Dakika...Gaziantep'te Eğitimde Covid-19 tehlikesi büyüyor…Hasan Celal Güzel İlkokulu’nda 8 Öğretmen Pozitif

Son Dakika...Gaziantep'te Eğitimde Covid-19 tehlikesi büyüyor…Hasan Celal Güzel İlkokulu’nda 8 Öğretmen Pozitif
Gaziantep Atatürk Mahallesi’nde bulunan Hasan Celal Güzel İlkokulu’nda görev yapan 8 öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı. Öğretmenlerde görülen vaka üzerine Şehitkamil İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Hasan Celal Güzel İlkokulu’nda yüz yüze eğitime 5 gün süre ile ara verildiği öğrenildi.

Covid-19 vaka oranlarının her geçen gün arttığı Gaziantep’te, okullarda da görülen vakaların arttığı iddiası çokça konuşuluyor. Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi tarafından da sıkça dile getirilen iddiaların ardından Şehitkamil İlçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan Hasan Celal İlkokulunda 8 öğretmenin Covd-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

TEDBİR AMAÇLI TARAMA YAPILDI

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, ilk olarak okulda görevli 3 öğretmenin yaptırmış olduğu Covid-19 testinin pozitif çıktığını, okul müdürlüğünün tedbir amaçlı olarak İlçe Sağlık Müdürü ile görüşme yaptığını, bunun üzerine okulda görevli öğretmenlere tedbir amaçlı Covid-19 testi yapıldığını söyledi.

5 GÜN SÜRE İLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yağcı, tarama sonucunda 5 öğretmenimizde daha pozitif vakaya rastlandı. Hafta sonu toplanan Şehitkamil İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile okulda yüz yüze eğitime 5 gün süre ile ara verildiğini, öğrencilerin eğitimlerinin uzaktan eğitim ile sürdürülmesi yönünde karar alındığını söyledi. Yağcı, vakanın okul kaynaklı değil, dışarıdan bulaştığının altını çizdi.

Yalnızca öğretmenlerle sınırlı kalan olay, kentte devam eden yüz yüze eğitime ilişkin vaka endişelerinin artmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.