Gaziantep Esnafı Dert Yanıyor..."Yeni bir kapanmayı kaldıramayız!"

Gaziantep Esnafı Dert Yanıyor..."Yeni bir kapanmayı kaldıramayız!"
Normalleşme Süreci’nin devam ettiği Gaziantep’te, vakaların yükselmesi endişelere neden oluyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayarak Mart ayına kadar devam eden tedbirler nedeniyle aylarca kapalı kalan işletmeler, kısıtlamalara geri dönüş yapılmasından endişe duyuyor.

Türkiye’de vaka sayılarının kontrol altına alınmasının ardından başlayan Normalleşme Süreci, devam ediyor. Ülke genelinde normalleşme süreci ile birlikte faaliyetlerine yeniden başlayan esnaf, yavaş yavaş toparlanıyor. Normalleşme Süreci ile birlikte vaka sayılarında yeniden görülen artışlar, esnafın endişelendiriyor.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN UYARIDA BULUNDU

Esnafın ikinci bir kapanmayı kaldıramayacağını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi nedeniyle işleri durma noktasına gelen esnafımız kontrollü ve yerinde normalleşme süreciyle birlikte tüm tedbirleri alarak sahaya çıktı. Ancak son günlerde ülke genelinde vaka sayılarının hızlı bir şekilde artması esnafımızı ve vatandaşları tedirgin ediyor. HES kodu ile müşteri alan, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyan esnafımız ikinci bir kapanma ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşlardan daha fazla duyarlılık bekliyor. Kontrollü normalleşmenin sürdürebilmesi ve piyasada çarkların dönebilmesi için herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

“ESNAF İKİNCİ BİR KAPANMA İLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYOR”

İkinci bir kapanmanın gerçekleşmemesi için kurallara uyma noktasında vatandaşa ve esnafa uyarıda bulunan Palandöken, “Ramazan'a sayılı günler kala ilkbahar-yaz sezonuna girmek için piyasanın hareketlenmesini beklediğimiz bu günlerde vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesi hepimiz için üzücü. Bir yıldır büyük sıkıntı yaşayan, iş yerleri kapalı olan ve faaliyetleri sınırlandırılan esnafımız kontrollü normalleşme süreci bile birlikte tam rahat nefes alacak derken ikinci bir kapanma ile karşılaşmak istemiyor. Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımız yeni bir kapanışı kaldıramaz. Zaten olası bir kapanma halinde ticaret can çekişir. Virüsün etkilerini minimum seviyeye indirmek için ve kapanışların önüne geçmek için her zamankinden daha dikkatli davranmak zorundayız” diye konuştu.

ESNAFIN ENDİŞESİ ARTIYOR

TESK Başkanı Palandöken’in uyarıları Gaziantepli esnafın da gündeminde. Esnaf, Gaziantep’te de artan vaka artışlarının faturasının kendilerine çıkarılmasından ve yeniden kısıtlamaların uygulanmasından endişe duyuyor.
Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaf, “Ne yazık ki şehrimizde, vakalar önemli oranda arttı. Söz konusu artış, şehrimizde kısıtlamalara geri dönüşe neden olabilir. Esnaf olarak yeni bir kapanmadan sonra ayakta kalmamız mümkün değil. Umuyoruz ki bizleri üzecek bir durumla karşılaşmayız” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.