Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak dolgusu gibi estetik dokunuşları ve yöntemleri eğer keyfi olarak yapılıyor ise acelesi olmayan ve iyi düşünülmesi gereken işlemlerdendir.

Herkesin yüz tipi farklı olduğu için hepsine uyum sağlayacak 4 ayrı dolgu çeşidi bulunan, pratik ve oldukça basit bir işlem olarak sonrasında herhangi bir rahatsızlığa neden olmayan dudak dolgusu hyaluronik asitin enjeksiyon yardımı ile alt veya üst dudağa ya da her ikisine birden uygulanmasına denir. Bu sayede dudaklar daha kalın ve dolgun hatta pürüzsüz ve parlak bir yapıya sahip olmuş olur. Çok uzun sürmese de dudaklar herhangi bir sızı hissetmesin diye önceden uyuşturulur. Sonrasında da ağrı sızı gibi bir şikâyet olursa doktora söyleyerek tavsiye almak yerinde olacaktır. Fakat yine de en bilinen özellikleri ve avantajları tıpkı burun dolgusu işleminde olduğu gibi yan etkiye sahip olmayıp ameliyata gerek kalmadan uygulanmasıdır.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Doğuştan ince dudaklara sahip olan kişiler daha göz alıcı bir görüntüye sahip olmak isterler. Dudakların hatlarının belli olmaması ya da ince olması kişiyi rahatsız ettiği zaman bu problemi ortadan kaldıracak en zararsız yöntem olarak dudak dolgusu yöntemine baş vurabilirler. Herkesin dudak yapısına göre Afrodit, Hera, Venüs, Eros gibi şekilleri vardır. Dudak hatlarının belirginleşmesini isteyen, dudakların daha dolgun görünmesini ve aynı zamanda yaşlılıktan dolayı dudak kenarlarında beliren çizgilerin giderilmesini isteyen kişilere uygulanır.

Dudak Dolgusu Gerekli midir?

Dudak dolgusu gibi estetik dokunuşları ve yöntemleri eğer keyfi olarak yapılıyor ise acelesi olmayan ve iyi düşünülmesi gereken işlemlerdendir. Gerekliliği tartışılacak olursa kişiden kişiye farklı sonuçlar çıkacağı için ney bir ifade söylenemez. Dudak dolgusunda daha çok görünüş baz alındığından dolayı işlemi yaptıracak kişinin her aşamayı düşünmesi daha doğru olacaktır.

Zira geçici bir işlem olup dudaklar en fazla 2 yıl sonra tamamen eski haline döneceğinden dolayı sonrasını da düşünerek karar vermek daha doğru olacaktır. Eğer herhangi bir fiziksel ya da psikolojik nedenden dolayı yaptırılmıyorsa kişinin yaratılışından olan azalarını değiştirmesi her zaman genel tavsiyeler arasında yer alır.

Burun Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Gerek burun dolgusu göz altı ışık dolgusu, dudak veya çene dolgu işlemleri olsun gerekse de daha büyük ameliyatlı yöntemler olsun herkeste farklı sür ve sonuç gerektirecektir. Tıpkı dudak dolgusunda olduğu gibi enjeksiyon yardımı ile hyaluronik asitin burnun uç tarafına enjekte edilerek burnun daha dik ve kalkık görünmesine yarayan işleme burun dolgusu denir. Bu sayede eğer varsa burunda yamukluk, kemik çıkıntısı, kırık, nefes almayı engelleyen ya da zorlaştıran et gibi sorunlarda ortadan kaldırılarak burna doğal ve yüz ile uyumlu bir şekil verilir. Basit bir işlem olan burun dolgusu öncesinde eğer tedavi olacaksa işlem uzun sürebilir. Aksi halde sadece dolgu işlemi pratik ve kısa sürelidir.

Burun Dolgusu Fiyatları

Burun dolgusu kişiden kişiye farklı aşamalar alınacağından dolayı ve bazı kişilerde sadece burnun dik görünmesi sağlanıp, bazılarında ise tedavi amaçlı uygulama olacağı için fiyatları değişecektir. Öncesinde hastane ve doktorla görüşmek daha doğru bilgi edinmeye yardımcı olur.

Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Yüz yapısına oranla çenesinin kemiği içte kalanlar ya da sivri olduğu için bu durumdan rahatsız olanlar bu yapıyı düzeltmek ve aynı zamanda daha güzel bir görüntü elde etmek için çene dolgusu işlemlerine başvurur. Ameliyatsız ve özel dolguların enjekte edilmesiyle gerçekleşmesi kendisini daha pratik ve korkulmaz hale getiriyor. Yüz hatlarını da tamamlayıcı bir avantaj sunduğu için son zamanlarda çene dolgusu en çok tercih edilen işlemler arasında yer alıyor. Çene dolgusu ve dudak, burun, göz altı ışık dolgusunda da durum bu şekildedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.