Büyükşehir'den 100.yıla yakışır proje!

Büyükşehir'den 100.yıla yakışır proje!
Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündeme alınan madde ile Gaziantep’in Kurtuluşunun 100.yılı dolayısıyla 25 Aralık Panorama Müzesi girişine 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunun 100.yılı Anıtı ve Meydan Düzenlemesi Proje Yarışması düzenlemesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verildi.
Oy birliği ile kabul edilen karar ile Gaziantep’in Kurtuluşunun 100.yılı anıt ile ölümsüzleştirilmiş olacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemin 4.maddesinde Aile ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı Evlendirme Memurluğu Birimi 2021 yılı ücret tarifesi belirlenmesi ile ilgili karar görüşüldü. Buna göre, Aile Cüzdanı Bedeli 160 TL, Fıstık Park Kullanım ücret 1 Saat 1000 TL, Dış Nikah 1000 TL,, Dış Nikah Belediye Personeli 250 TL, Ömer Ersoy Kültür Merkezi 400 TL, Onat Kutlar Tiyatro Salonu 1500 TL, Mehmet Şimşek Tenis Korku 1000 TL, Kale Yanı Camlı Teras 2 bin 500 TL, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi ücretsiz, Gazikent Burak Parkı ücretsiz, Çamlık Parkı ücretsiz, İstasyon Parkı ücretsiz, Dış Nikah (Şehit çocukları ve Gaziler) ücretsiz, Dış Nikah (cezaevi, Huzurevi) ücretsiz, Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi Oda Nikahı ücretsiz olarak belirlendi.
SERVİS ESNAFINA DESTEK
Gündemin 6.maddesinde Koronavirüs Salgınından dolayı okulların açılmadığı, açılsa dahi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının yaz tatili dönemi olması, bu süre zarfında esnafın çalışamadığı aylarının giderlerini karşılamasının zaman alacağı bu nedenle öğrenci servis işinde faaliyet gösteren esnafın tahdit ödemelerinin Kasım 2021 tarihine kadar faizsiz ve gecikmeli zamsız olarak ertelenmesi konusu meclis gündemine geldi.
“ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Maddeye ilişkin konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Servis esnafımız, pandemi nedeniyle çalışamıyorlar ve sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımıza destek olabilmek adına plaka tahdidi için almamız gereken ücretleri, Kasım 2021 tarihine kadar ertelemiş olduk. Esnafımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Madde oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gündem dışından gündeme alınan 8 madde ile ilgili görüşme yapıldı.

ÜRETİCİLERE DESTEK VERİLECEK
Gündeme alınan 3.maddede Koronavirüs Salgınına karşı mücadele kapsamında kent genelinde 9 ilçemizde hayvancılık ile uğraşan kadın üreticilere desteklemek üzere toplamda 50 bin adet hane başına15 olmak üzere tavukların yüzde 60 Büyükşehir Belediyesi, yüzde 40 ‘ı ise üreticilerden destek alınarak dağıtımı yapılacak.
Teklif karar olarak sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.
BÜYÜKŞEHİR İŞTİRAKİNE SERMAYE ARTIRIMI YAPILDI
Gündeme alınan maddeler arasında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Bilişim ve Kent Teknolojileri A.Ş’ye 10 milyon TL, 2021 yılı için nakdi ve gayri nakdi kredi kullanımı için 10 milyon TL sermaye artırımı yapılması konusu gündeme geldi.
İlgili madde CHP grubunun ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Gaziantep Bilişim ve Kent Teknolojileri A.Ş, 2020 yılı içerisinde faaliyete başladı. Yeni kurulmuş olan bir iştirakimiz. Geçen yılda aynı konuda karar alınmıştı, fakat uygulanmadı. Şirketimiz daha yeni kendi ayakları üzerinde duruyor. Geçen yılki kararın tekrarı esasında” dedi.
ANIT VE MEYDAN DÜZENLEMESİ İÇİN YARIŞMA YAPILACAK
Gündeme alınan son maddesinde, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100.yılı dolayısıyla aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak adına 25 Aralık Panorama Müzesi girişine meydan ve anıt kazandırmak adına 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunun 100.yılı Anıtı ve Meydan Düzenlemesi Proje Yarışması düzenlemesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi.
Söz konusu madde teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.