BEM VİNDA PİNTO…

BEM VİNDA PİNTO…
BEM VİNDA PİNTO…

Ligin iyi top oynayan takımlarından Hatayspor Gaziantepte.Yeni Teknik Direktör Pinto kenarda.Ama Defansın sigortası Djilobodji yok.İç saha başarısını devam ettirmek isteyecekler.
Ev sahibinde saha dizilişleri aynı olsa da ufak dokunuşlar var Pinto’dan.Çimende meşin yuvarlağa sahip olma mücadelesi ön planda.Hatayspor kendi sahasında daha çok kaldı,rakibin hızlı ataklarını önlemek adına.İlk çeyrekte kora kor mücadele var.Kaleciler rahat.
Oyun kurma anlamında Mirallas’ın eksikliği hissedildi.Bu konuda yalnız kalan Maxsim çalışkan ama çok sıkı markj yedi.Oğuz ve Morais hücumda fazla gözükmedi.İkinci çeyrekte de takımların oyununu rakibe kabul ettirme mücadelesi devam etti.
Bu bölümün son çeyreğine girerken en iyi yaptığı işi yaptı Gaziantep.Hızlı çıktı Muhammed’le.Onun ortasını Jefferson harika bir kafa vuruşu ile filelere yolladı.
Golden sonra Hatayspor’un eşitliği sağlama çabaları oldu.Duran topları iyi kullanamadılar,final paslarında ve şutlarda isabet sağlayamadılar.Ama bu bölümün uzatma anlarında Boupendza’nın direkten dönen vuruşu gerçekten şansız andı onlar için.
Ömer Erdoğan’dan hamle geldi ikinci perde başlarken.Kamara girdi,Abdurrahman çıktı.Bu değişiklik hücum gücünü adeta ikiye katladı konuk ekibin.Baskıyı artırdı da artırdı.Adeta tek kale oynadılar.Kaleci Münir rahat.
Kötü gidişi anlayan Pinto;Maxsim ve Kenan’ı yanına alırken Sousa ve Dicko’yu içeri yolladı.Bu değişiklikte bırakın hızlı atak şansı yakalamayı,rakibin baskılı oyununun önünü kesmeye yetmedi.
Meşin yuvarlağa hükmetmeye devam etti Hatayspor son yarım saattede.Güray’ın oyuna girmesi de değişiklik yaratmadı.Adeta tek kale oynadı konuk ekip.Gaziantep defansının uzaklaştırdığı her top duvara çarpmış gibi geri döndü.
Boupendza,Diof ve Kamara pestile çevirdi Gaziantep defansını ama karamboller dışında çok önemli bir fırsat ta bulamadılar.”Maç böyle bitecek derken..” karambolda Morais’in ters kafa vuruşu sonucu tayin etti.Puanlar paylaşıldı.Gerçeği sorarsanız Hatayspor emeğinin karşılığını aldı.Gaziantep rakibin ikinci bölümündeki oyununa çare üretememenin cezasın ödedi,iki puan kayıp ederek.
Kaybedilen iki puana rağmen geveze piyanistten sonra Pinto’nun;maç öncesi,maç sırasındaki ve maç sonu davranışları bana sevecen geldi.Bem Vinda Pinto…!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.