Hikayeci MÜDÜR Anlattı BİZ yemedik

Hikayeci MÜDÜR Anlattı BİZ yemedik
Hikayeci MÜDÜR Anlattı BİZ yemedik

Gaziantep pandemi sürecinde üretimle, istihdamla dünyaya kafa tutarken, Enerjisa’nın bitmek bilmeyen ihmalleri ve bahaneleri hem sanayiciyi hemde vatandaşı çileden çıkarmaya yetiyor. 15 saatlik kesintiye bahane üstüne bahane üreten Enerjisa Müdürü şimdi de yağmur yağarken kesilen elektriklere ne açıklama yapacak merakla bekliyorum. Çünkü kar yağdığında ‘Ağaçlar karın mukavemetine dayanamadı tellerin üzerine çöktü’ hikayesi ile gezen Müdür, bu haftada yaşanan kesintilere ne hikaye anlatacak bilmiyorum.

Marka şehir Gaziantep geçen hafta yaşanan elektrik kesintileri ile Türkiye’nin birçok yazarına köşe konusu olmuştu. Kimisi enerji kesintileri üzerine komplolar üretirken, kimileri ise şehre yakışmayan bu kesinti rezaletinin sorumlusunun bulunmasını istedi. Biz tam ‘Sorumlu bulundu, sorun şu birimde imiş. Hatamızı acilen telafi edeceğiz’ cevabı beklerken Enerjisa Müdürü tam bir fiyaskoya imza attı. Çıktı meydana ‘Efendim ağaçlar dallara baskı yaptı oda tellere değdi de kısa devreler oluştu’ söylemleri ile topu Belediyelere atmaya çalıştı. Oda tutmaz derken yoğun hava şartlarından bahsederek 15 saatlik kesintiye doğayı kurban etmek istedi. Müdür Bey, çocuklara hikâye anlatan tandır başındaki dede gibi anlattıkça anlattı. Tenkofest’e ev sahipliği yapan, dijital materyalleri üst sınırda kullanan, sanayi ve üretimin merkezi Gaziantep ile adeta dalga geçen Enerjsa Müdürü’nün söyledikleri bence hikâyeden ibaret. Ama bu hikâye tutmadı. Bu hikâyeleri çocuklara anlatsan yemezler. Bence Enerjisa Müdürünün yapması gereken önce çıkıp Gaziantep’ten özür dilemekti. Ondan sonra da yıllardır bu şehirden kazandıkları parayı neden bu şehrin enerji yatırımına harcamadıklarına mantıklı bir açıklama yapması gerekirdi. Geç kalmış sayılmaz, insanların aklıyla dalga geçmek yerine bence Müdür Bey, önce bir özür dilesin sonrada ağaç dalı kırılmadan geçen hafta yağan yağmurlarla Şehitkamil bölgesindeki birçok mahallenin elektrikleri neden kesildi ona da bir açıklama yapsın.

Çünkü Gaziantep, 15 saatlik kesintiye bahane bulmak adına hikaye anlatan Enerji Müdürü’ne toplu halde bir cevap verir bu cevapta Türkiye’ye örnek olur. Parayı aldınız hizmeti eksik verdiniz diyerek aynı anda binlerce abone ödemesini yapmayarak birlikte hareket ederse, Enerjisa Müdürü’nün bu durumu üstlerine anlatması Gaziantep’e anlattığı hikaye gibi basit olmaz diye düşünüyorum. Sayın Enerjisa Müdürü, Gaziantep’te kesintiden mağdur olan insanların bana ilettikleri mesajlar, mailler adına yazdığım bu yazının özetini şöyle anlayın; ‘Gaziantep sizin berberliği başında öğreneceğiniz bir kent değil. Ekibiniz veya siz yatırımları, altyapıyı, anlık arızaları çözmekte bu kadar zorlanıyorsanız şehirle dalga geçmeyi bırakın gidin bu işi bilenler gelsin yapsın. Üretim şehri ile siz 15 saatlik deneme sürüşleri yapamazsınız. Enerjisa markasının diğer illerde verdiği hizmetlerde uzun süreli böyle bir sıkıntı yokken neden Gaziantep’te büyük sıkıntı oluştu.? Hem firmayı hem halkı hem de şehrin yöneticilerini vatandaşla, seçmenle karşı karşıya koymaya hakkınız yok’

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Araban ve Oğuzeli ilçe başkanlarına atama yapan, geride kalan diğer ilçe kongrelerini 2020 yılı sonuna kadar tamamlayan AK Parti’de gözler il kongresinin ne zaman yapılacağına çevrilmişti. 3 Şubat 2021 Çarşamba günü Ak Parti Gaziantep İl Kongresi gerçekleşecek. İlçe kongrelerinde değişimin yaşanmadığı AK Parti Gaziantep'te, mevcut il başkanı Eyüp Özkeçeci ile yola devam edilecek.

AK Parti'de 7. Olağan Kongre Süreci devam ediyor. Gaziantep'te 2020 yılı Ekim ayında Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından 7 ilçede kongreler tamamlanmıştı. Tartışmalı bir sürecin yaşandığı Oğuzeli ve Araban ilçelerine ise Genel Merkez tarafından atama yapıldı. Yapılan atamaların ardından AK Parti Gaziantep'te ilçe kongre süreci sona erdi ve sıra İl Başkanlığı’na geldi. Karataş Spor Salonunda yapılacak kongre öncesi internet ve sosyal medya üzerinden katılımlar sağlanırken İl Yönetiminde yer almak için rekor başvuru yapıldığı öğrenildi. Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak olan kadronun oluşacağı kongrede yeni isimlerin yer alması bekleniyor. İkinci dönemini tamamlayan il Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin ise üçüncü dönemi yani ustalık dönemi başlayacak. Özkeçeci’nin ustalık dönemkini eski yol arkadaşları ile mi yoksa büyük değişim yaşayarak yeni isimlerle mi tamamlayacağı merak konusu olurken, listeye girme mücadelesinin son hızla devam ettiğini gözlemledim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.