Sanayiciye YALANCI diyenler şimdi ne yapacak..? Enerjisa rezaleti sürecekmi, Fatma Şahin’in dev projesi

Sanayiciye YALANCI diyenler şimdi ne yapacak..? Enerjisa rezaleti sürecekmi, Fatma Şahin’in dev projesi
Sanayiciye YALANCI diyenler şimdi ne yapacak..? Enerjisa rezaleti sürecekmi, Fatma Şahin’in dev projesi

Bu hafta Gaziantep Bakanları ağırladı, Ankara’dan gelen yatırım müjdeleri ile keyiflendi ve yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesi’nin sevinciyle pozitif bir enerjiye kavuştu. Ayrıca, yine bizi sevindiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, harika Gaziray projesinin sonuna doğru gelindiğini ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu 47 Milyon Euro’luk yerli ve milli 8 adet elektrikli tren seti imzası bizleri daha da mutlu etti. Tek kelime ile bravo Bakan Başkan Fatma Şahin diyoruz. Ama keyfimize muhabbetimize her zaman kesintileri ile gündeme gelen enerji dağıtım şirketi adeta turp suyu sıktı. Kar yağışına sevinirken yarım günü aşan bir büyük çaplı elektrik kesintisi ile hem internetsiz, hem susuz hem de soğukta kaldık. OSB Yönetiminin başarıları neden baltalanmak isteniyor ve enerji kesintisini gerektiren büyük bir arıza varmıydı sorularına bu haftaki yazımla katkı sağlamak istedim.

ŞAHİN’İ ALKIŞLAMAMAK BÜYÜK AYIP OLUR

Ben onu bunu bilmem. Heykeli dikilecek belediye başkanı “Bakan Başkan” Fatma Şahin’dir. Gerçekten de soyadı gibi hizmet Şahin’idir. Zaten sayın Şahin başkanımın hayattaki yaşam modelinde 3 ilkeden oluşuyor. Başı dara sıkıştığında “Yoruldum hayat” türküsü ile kendini tekrar hayata dönderiyor. İkinci olarak yine başı sıkıştığında “Yoruldum hayat”la çözemediği zaman 35 yıllık yol arkadaşı ve sırdaşı eşi İzzet Şahin’e başvurarak, çözüm yolu arıyor. Yani her projenin arkasında eşi İzzet Şahin’in de imzası olduğunu hatırlatmak zorundayız. Ve son olarak da başı dara sıkıştığında “Dua ve annesinin geçmişini” hatırlayarak, sorunları çözmeye çalışıyor. Bunları da şunun için söyledim. Sayın Şahin, “Hayal kuruyor” onuda daha sonra gerçekleştiriyor. Başkan Şahin, ulaşım ve su problemi kendisinin çözmesi hayallerinin başında geliyordu. “Hayaldi, gerçek oldu” sözünü de hem Gaziray, hem de Düzbağ projeleriyle dev hizmetlere imza attı. Düzbağ hizmete girdi, Gaziray içinde işlerin bitmesine çok az kaldı. Ulaştırma Bakanı sayın Adil Karaismailoğlu’da 47 Milyon Euro’luk sözleşme ile Gaziantep’e Gaziray’ın hızlı bir şekilde bitirilmesinin de yolunu açtı. Ben işte bunun için diyorum ki “Bakan Başkan’ın” heykeli bu iki hizmet için dikilmesi lazım diyorum. Son söz olarakta “Korkaklar anıt dikemez” sözüylede kendine başarılar diliyorum.

CENGİZ ŞİMŞEK TERSİNE GİTTİ

‘Herkes Gider Mersin’e Biz gideriz Tersine’ atasözünü insanlar yanlı şanlar ama Gaziantep’in OSB ekibi tamda doğru anlamış. Dünya pandemi yasakları ve daralan ticaret kıskacı ile uğraşıp küçülmeye giderken bizim sanayicimize önderlik edenler yine tersine iş yaparak kriz dönemlerini fırsata çevirmekteki başarılarını bir kez daha ortaya koydular.17 milyon metrekare alana kurulacak Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi için ön talep almaya başladılar. Herkes gider Mersin’e biz gideriz tersine misali cesur Gaziantep sanayicisi talep toplamaya hücum etti ve yeni yapılacak yatırımların sinyalini şimdiden verdi. Çok uzun değil birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep ziyaretinde toplu sanayi tesisi açılışı yapmasını ‘300 Fabrika Yalanı’ diye yaygara koparanların şimdi nasıl bir başlık atacağını çok merak ediyorum. Yok efendim olmayan fabrikayı açtılar, yok efendim eski tesisi yeni açmış gibi gösterdiler söylemleri ile icraatı baltalamaya çalışanları o dönemde enerji tüketim rakamları ile cevap verilmişti ama sanki tatmin etmedi. O yalan bu yalan peki kardeşim 17 milyon metrekareye yatırım yapmak için yarışan yüzlerce sanayicinin hepsi mi yalan. Artık yalan üzerine kurulu siyaset dönemi bitti. 5 OSB bölgesi ile binlerce insana ekmek kapısı açan ve üretmeye aralıksız devam eden müteşebbis sanayici şimdi de yeni OSB’ye akın ediyor.

EKİP İŞİ BİLİYOR

İşin mutfağından gelen bir ustaya hiçbir zaman yemek tarifini veya nasıl yapılacağını kimse anlatamaz. Organize Sanayi Bölgesi’nin başında Cengiz Şimşek gibi mutfaktan gelen, altyapıyı, üst yapıyı, sanayiciyi, şehirdeki aileleri, bürokratı, siyasetçiyi ve en önemlisi dünyanın sanayi bölgelerini çok iyi bilen birisi var. Yönetim Kurulu’nda Özgür Özdağlı, İbrahim Gümüşoğlu, Hüseyin Ulutaş gibi birebir tanıdığım ve çalışkanlıklarını takdir ettiğim isimlerin yanı sıra Müteşebbis heyette oldukça deneyimli isimlerle donatıldı. Zaten bu ekipten de böyle bir başarı öyküsü beklenirdi. Ankara-İstanbul-Gaziantep arasında mekik dokuyan Başkan Cengiz Şimşek ve ekibinin sanayiyi ve dolayısıyla şehri taşıdığı segmentin Türkiye’de örnek gösterildiğini bilmek beni gururlandırdı. İşi bilen insanların işini layıkıyla yapmaları hem şehre hem de ülkeye artı değer katarken ben OSB Yönetimine kolay gelsin diyerek üretim ve istihdamın artışını zevkle izlemeye çekiliyorum. Çünkü bu hızla gidersek önümüzdeki günlerde fabrika yalanı haberleri yapanlar gerçekte inşaatı başlayan yüzlerce fabrikanın inşaatını izleyerek ‘Ben nerde yanlış yaptım’ türküsünü söyleyebilirler.

ENERJİSA ÇILDIRTTI

Şimdi gelelim Gaziantep’in geçen haftaki en önemli gündemine. Elektrik kesintileri ve uzun süren çalışmaların kente verdiği zararın hesabını kim verecek? Kuraklıktan dert yanarken, çiftçiyi ve barajların durumunu karar kara düşünürken gelen 3 saatlik kar yağışı Gaziantep’i kısmen karanlığa mahkum etti. 15 bölgenin 15 saat süren elektrik kesintisiyle eksi derecede aynı zamanda soğuğa mahkum kalmasının mutlaka büyük bir sebebi olmalıydı. Enerjisa’nın savunması ise vatandaşı düşündürmek yerine sadece güldürdü. ‘20 ağaç devrildi ve onarım çalışması sürüyor. En kısa zamanda enerji verilecektir’ sözü Gaziantep’e yakışmadı. Binlerce insan enerji kesilince elektriksiz, susuz ve doğalgazsız kalarak son yılların en büyük zulmünü görmüş oldu. Enerjisa’yı uyarıyorum. Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı ‘Kimsenin faturadan dolayı elektriği kesilmeyecek’ talimatını hiçe sayarak mühür vuran, abonelerini 29 günde bir faturayı hiç geciktirmeden ulaştıran Enerjisa var ya şunu iyi bilsin. Gaziantep dediğiniz kent, kayıp kaçak oranı nüfusuna ve abonesine göre en az olan bir il. Gaziantep sanayi ve turizmin Suriye, İran, Irak ve başka pazarlara açıldığı bir geçiş noktası. Gaziantep dediğiniz kent Valisiyle, Belediye Başkanları ve sanayicisiyle el ele verip artı değer katma peşinde koşan bir kent. Gaziantep deprem master planı olan ve deprem riskli bir kent. 20 ağaç devrilince 3 saat yağış olunca 15 saat elektriksiz kalacak altyapıya sahip bir kent olmamalıyız. Madem yatırım yapman gerekiyor, her türlü şartta en kısa zamanda enerji vermek için yatırım yapmalısınız. Parayı almayı bildiğiniz gibi yatırımı da bu şehre yapmayı bilmelisiniz. Gaziantep’e yapılan bu kesinti zulmünün hesabı mutlaka ilgili mercilere sorulacaktır ama Enerjisa’nın şehrin Valisi’ni, Belediye Başkanları’nı ve sanayicisini zorda bırakmaya neden olan karanlık noktaların da aydınlatılmasını bekliyorum. Birkaç gün önce ‘Bazı şehirlerde enerji kesintisi olacak’ tweetlerinin gerçeklik payı nedir, ne yapılmaya çalışılıyor bence yetkililer bu işin peşini bırakmamalı. Gaziantep’te bir şeyler denenmeye çalışılıyorsa veya prova yapılmak isteniyorsa biz Enerjisa’nın berberliği başında öğreneceği bir müşteri değiliz.

AVUKATLAR BOŞ DURMADI

Enerji kesintilerinin ardından Toroslar EDAŞ hakkında Avukat Bektaş Şarklı ve Önder Alkurt, görevi kötüye kullanma iddiası ile suç duyurusunda bulundular. Sosyal medyaya yansıyan şikayetler üzerine Baro Başkanı Şarklı ve Avukat Alkurt’un harekete geçmesi birçok vatandaşı da bilinçlendirdi. Gaziantep’te 4 ayda 1090 defa planlı-plansız elektrik kesildiğinin vurgulandığı şikayet dilekçesinde hem kişisel hem de kurumsal olarak vatandaşın zarara uğratıldığı ve 14 saatlik kesintinin soruşturma açılması talep edildi. Gaziantep bölgesinde elektrik sağlan enerji firmasının önümüzdeki günlerde nasıl bir politika izleyeceğini merakla bekliyorum. Çünkü bu hafta hava durumuna göre 4 gün kar yağışı var. 3 saatlik yağışta 15 saat elektriksiz kalan, sınavlarına giremeyen öğrenciler bu hafta sonuda aynı sıkıntıları yaşayacakmı merak ediyorum. Son söz olarak diyeceğim o ki; Bu şehrin dinamiklerine el atmayı bırakın. Gazi şehir öyle kolay pabuç bırakacak bir kent değil. Fabrika yalanıyla üretim ve istihdamı baltalamak isteyenlerle 3 saatlik kar yağışını 15 saatlik enerji kesintisine çeviren mihraklar bence aynı kanaldan besleniyor. Biz işimize bakalım, üretelim, kazanalım ve ülkemize kazandıralım. Şu zor günler geçsin zaten ‘Kar erir pislik ayaza çıkar’…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.