Son Dakika...Gaziantep Valiliği'nin ihalede Fesat iddialarına sert cevap...

Son Dakika...Gaziantep Valiliği'nin  ihalede  Fesat iddialarına sert cevap...
Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;Bazı basın mecralarında, bir siyasi partinin Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı’nın ortaklarından olduğu bir şirketin Gaziantep Valiliği ve İlçe Belediyesi'nden yaklaşık 21 milyon lira değerinde üç ihale aldığı iddialarına yer verilmektedir. Bu haberlerde ihalelerin bahse konu kişinin İl Gençlik Kolları Başkanı olması nedeniyle kendisine verildiği şeklinde bir imada bulunulmuştur. Ayrıca “Başkana Valilikten ve Belediyeden İhale Yağmış” şeklinde başlık kul

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;

Bazı basın mecralarında, bir siyasi partininGaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı’nın ortaklarındanolduğubirşirketin Gaziantep Valiliği ve İlçe Belediyesi'nden yaklaşık 21 milyon lira değerinde üç ihale aldığı iddialarına yer verilmektedir. Bu haberlerdeihalelerin bahse konu kişinin İl Gençlik Kolları Başkanı olması nedeniyle kendisineverildiği şeklinde bir imada bulunulmuştur. Ayrıca“Başkana Valilikten ve Belediyeden İhale Yağmış” şeklinde başlık kullanılarak Kurumumuzu yıpratmaya yönelik bir algı oluşturulmayaçalışılmaktadır.

İddialara konu ihaleler “Açık İhale Usulü” ile yapılmaktadır. Açık İhale Usulü, ihaleye katılmak isteyen bütün firmalarınbir engel olmaksızınkatılabildiği bir ihale türüdür.Bu çerçevede Valiliğimizin ihaleye katılmak isteyen firmaları seçmesi mümkün değildir.İhaleye, istenilen başvuru niteliklerine sahip olan ve usulüne uygun olarak teklif veren adaylar arasından en avantajlı teklifiveren firma saptanarak ihale süreci tamamlanmaktadır.Açıkihaleyöntemindeteklifler kapalı zarf içinde hazırlanarak idareye verilir. İhale süreci tüm katılımcıların bilgisidahilindeve tamamen şeffafve rekabet koşullarının açık olduğubir şekilde ilerlemektedir.

Bahse konu firma,Valiliğimizden 2017 ve 2018 yıllarında iki farklıyapım işi ihalesini kazanmıştır. İhalelerin ikisi de Açık İhale yöntemi ile yapılmış olup 2017 yılında yapılan ihalede kırım oranı % 27,65, 2018yılında yapılan ihaledekırım oranı % 20,11 olarak gerçekleşmiştir.Yani firma tarafından verilen ihale teklifi, yaklaşık maliyetin altında gerçekleşmiş vebelirtilen kırım oranları ileValiliğimiztarafından yapılan ihaleyiyaklaşık maliyet hesabındandaha az bir maliyetleen avantajlı fiyatı teklif eden firma kazanmıştır.

Öte yandan 2017 yılında Valiliğimiz tarafından 128 yapım işi ihale edilmiş ve ortalama kırım oranı % 19,80 olmuş, 2018 yılında 61 iş ihale edilmiş ve ortalama kırım oranı % 13,62 olmuştur. Yıllık ortalama kırım oranlarına bakıldığında bahse konu firmanın kazandığıihalelerde uygulanan kırımın daha fazla olduğu ve bahse konu firmanın ihaleyi ortalama orandan daha düşük bir oranla kazandığıaçıkça görülmektedir.Aynı zamandabahse konu firmanın girdiği ancakkazanamadığı 3 ihaledahabulunmaktadır.

Bu minvalde oluşturulmaya çalışılan algı gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.