Özel Haber...Abdullah Palaz: Antep Canavarı Abdullah Dayı...43 Kişiyi Öldürüp 300 Kişiyi Yaralayan 'Antep Canavarı 'nın Nazım Hikmet'le Hikayesi

Özel Haber...Abdullah Palaz: Antep Canavarı Abdullah Dayı...43 Kişiyi Öldürüp 300 Kişiyi Yaralayan 'Antep Canavarı 'nın Nazım Hikmet'le Hikayesi
Seri katil denince Türkiye’de akıllara gelen ilk kişilerden birisi Abdullah Palaz. İşlediği cinayetler, cezaevinde saldığı nam ile tanınan Abdullah Palaz, Antep Canavarı Abdullah Dayı olarak da anılıyordu. Peki, Abdullah Palaz’ın hayatı nasıldı?

12 yaşında ilk cinayet

Abdullah Palaz,Antep Canavarı Abdullah Dayıolmasındaki ilk adımı12 yaşındaattı. Faili meçhul kalan bu cinayet sonrası Abdullah hasımlarıyla girdiği mücadelede15 kişiyiöldürdü. Böylece cezaevine girdi. İlk adresiKonya Cezaevioldu.

Cezaevinde de rahat durmadı

Konya’da mahkum olarak yaşamını sürdüren Abdullah Palaz orada da rahat durmadı. Ancak bunu biraz da düşmanları tetikledi. Hemşerisi olan arkadaşlarıyla birlikteKonyalıEfelergrubunun koğuşunu basıp onları yaraladı. Baskın sırasında7 kişiyide öldüren Abdullah Palaz’ın adı artıkAntep Canavarıolmuştu.

Nazım Hikmet’in arkadaşı

Su veren adam Nazım Hikmet'ti

"Abdullah ve arkadaşları bu kez Bursa Cezaevine getirilir. Cezaevimüdürü, onları kanalizasyon çukuruna sokar. 8 saat kalırlar. Dışarı çıkarıldıklarında çoğu bayılır...

'Asker bozması kaputtan bir paltoyu omuzlarına atmış, saçları karmakarışık, gözleri çakmak çakmak, dev gibi bir adam demir parmaklıkların önüne geldi. Halimize baktı. Hiç ses çıkarmadan koşarak gitti. Elinde bir testi ve bardak ile geri geldi. Doldurup doldurup verdiği bardakla diğer arkadaşları da temizledim. Birer bardak su içtik. 'Sağ ol abi' dedim, o dev adama. Cebinden sigara paketi çıkarıp içinden üç tane kendine ayırdı, gerisini bize verdi. 'Geçmiş olsun ağalar' dedi. Arkasını dönüp gitti. O sırada bir mahkum geçiyordu.

-Şu giden adam kim?

-O mu? Şairdir, yazardır tarihçidir. Vatan hainidir. Nazım Hikmet!

-Ulan p...! Hiçirinizin k... sıkmadı su vermeye. O verdi, onun için mi vatan haini oldu. "

Arkadaş olmak için öldürmedi

Cezaevi müdürüyle konuşup Nazım Hikmet ile aynı koğuşta kalmak istediğini söyledi. Müdür tek şartla kabul etti, kimseyi öldürmeyecekti. O da bu teklifi kabul etti ve aynı koğuşta kaldılar. Bu süre zarfında kimseyi öldürmedi Abdullah Palaz.

Nazım gitti olaylar başladı

Ancak bir süre sonra Nazım Hikmet başka bir cezaevine gönderilince Abdullah Palaz yeniden olay çıkarmaya başladı. Baştacezaevi müdürüolmak üzere birçok kişiyi öldürdü. Bu olaylar sonra Sinop Cezaevi gönderildi.

Öldüğüne Kimse İnanmadı

Palaz Abdullah, Ankara'da hastanede ölüyor. Orada toprağa veriliyor. Ama ölümüne kimse inanmıyor. Cenazesi, gizlice Ankara’daki mezarlıktan çıkartarak Gaziantep'e getiriliyor. Onbinlerce kişinin katılımı ile defin işlemi gerçekleştiriliyor. Palaz Abdullah’ın ardından ağıtlar yakılıyor.

Yalnız bu işte bir tuhaflık var. Cenazeyi kimse görmüyor. Şimdi GASKİ Tesislerinden az ilerideki Tıknatan Köyü’nde bulunan mezarı, adak adanan bir yer haline gelmiş.

Deniliyor ki;

" Ankara’daki mezarlığa gömülen Abdullah Dayı değildi. O, daha fazla elini kana bulamamak için kendini ölü gibi gösterdi. Bir başka ölüyü kendi gibi göstererek, kendi yerine gömdürdü. Cenazesi Antep'e gelmeyince kimse inanmadı öldüğüne. Onun için, boş bir tabut mühürlü olarak Antep’e getirildi ve o boş tabut gömüldü. Köydeki mezar boştur. Ankara'daki mezarda da bir başkası gömülü"

Müthiş bir efsane "Antep canavarı" Abdullah Palaz buralarda..
Yiğit bir adama ancak böyle anılır ve de bilinir Türkiye'de...
Yargılandığı cinayet sayısı 19, gizli kalmış ya da yargıya düşmemiş ya da kanıt yokluğundan beraat ettiği cinayet sayısı 24. 4 kez idam cezası verildi. 740 yıl hapis cezası yedi. 38 ayrı cezaevinde 48 yıl yattı.

Kimine göre " namus bekçisi" kimine göre "şehir eşkiyası" kimine göre de " Antep Canavarı"
Ama kendisi," Bu canavar işini gazeteciler taktı bana" diyor.
Ama gerçek olan şu; yaşadığı sürece O, gerçekten" Azrail’in öbür adı" oldu.

Karakterlere ilham oldu

Antep Canavarı Abdullah Dayı olarak namlanan Abdullah Palaz birçok karaktere de ilham kaynağı oldu. Türk sinemasının en önemli filmlerinden olanTatar Ramazan’ın,Ezel’in Ramiz Dayısı’nınesin kaynağı oldu. Haksızlıklara gücüyle karşı çıkmıştı.

"Abdullah Dayı’yı en iyi ben anlatırım"

Kitabı Turhan Temuçin yazmış." Azrail’in öbür adı" başlığıyla.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.