2021’de Gaziantep’in öncelikleri neler olmalı?

2021’de Gaziantep’in öncelikleri neler olmalı?
2021’de Gaziantep’in öncelikleri neler olmalı?

Yeni yıl yeni umutlarla geldi. İnsanlığın ortak umudu ise pandeminin son bulması. Bir taraftan pandemi ile mücadele ederken diğer taraftan da Gaziantep’i her anlamda cazibe merkezi haline getirecek projeleri de hayata geçirmemiz gerekiyor. Çünkü, günümüzde ülkeler kadar şehirler de yarışıyor. Gaziantep’in bu yarışta geri kalmaması gerekiyor. Yıllardır kentin gündeminde olan bu projelerin tamamlanması Gaziantep’i bu yarışta avantajlı bir noktaya getirecektir.

ŞEHİR HASTANESİ BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI

Elbette önce sağlık. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bir an önce tamamlanması Gaziantep’in öncelikleri arasında yer almaktadır. 1875 Yataklı hastane Gaziantep için olduğu kadar bölge illeri hatta komşu ülkeler için de elzem bir yatırım olarak dikkat çekmektedir. Pandemi ile mücadelenin devam ettiği bu dönemde sağlığın ne kadar önemli olduğunu acı sonuçları ile anladık. Bu nedenle sağlığa yatırımı çok önemsiyorum.

100 HAYIRSEVER PROJESİNİ ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM

Tabi ki eğitim de sağlık gibi önceliğimiz olmaya devam etmeli. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Projesi’nin başarı ile devam etmesi şehrimiz adına gurur verici. Böylesine büyük bir projeyi başka bir şehrin hayata geçirme şansının bulunduğunu da sanmıyorum. Yapımı devam eden okulların tamamlanması ilimizdeki eğitimin niteliğini büyük ölçüde artıracaktır.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ İÇİN ADIM ATILMALI

Gaziantep’te ikisi devlet, ikisi de vakıf olmak üzere dört üniversitemiz var. İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne dikkat çekmek istiyorum. Bu üniversitemiz şu anda emekleme dönemi yaşıyor. Bilim ve teknoloji devrinde böyle bir üniversitenin emekleme döneminden çıkıp deyim yerindeyse koşmaya başlaması şehrimize çok şey katacaktır. Diğer taraftan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne bir üniversite kurulması yeni yılda şehrin önemli gündem maddeleri arasında yer almalı. Türkiye’nin en büyük OSB’sinde kurulacak bir sanayi ve teknoloji üniversitesi dijital çağda sadece Gaziantep’i değil Türkiye’yi de rakiplerinden avantajlı konuma getirecektir.

DEPREM MASTER PLANI

Türkiye bir deprem ülkesi. Gaziantep ile birlikte yurdumuzun büyük bölümü fay hatlarında. Bunlar bilimsel tespitler. Ancak bir bilimsel tespit daha var ki, bunu herkesin aklından hiç çıkarmaması gerekiyor. O da depremin nerede ve ne zaman olacağının bilinmemesi. Yani bu doğa olayı ile her an karşılaşabiliriz. Anlayacağınız kaybedecek bir gün değil bir yılımız hatta ayımız değil bir günümüz bile yok. Öyleyse deprem master planını hayata geçirmek için zaman kaybetmemeliyiz. Deprem master planını uygulamaya koyarak Gaziantep’i deprem konusunda güvenli illerden birisi haline getirmeliyiz.

TEKSTİL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi uzun yıllardır gündemdeki yerini koruyor. Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, yatırım alanı sıkıntısı çeken Gaziantep sanayisine genişleme imkanı sağlayacak ve Kilis'in kalkınmasına ivme katacak. Ayrıca, Hassa-Dörtyol Tünel Projesi ve otoyol bağlantısının gerçekleştirilmesiyle İskenderun Limanı'na ulaşımın kısalacak. 50 Bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığı OSB’de altyapının tamamlanarak arsa tahsislerinin başlaması Gaziantep, Hayat ve Kilis’in kalkınmasına önemli katkı sunacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de konut projesi ile OSB’nin cazibesini artıracak çalışmalar yapması önemli bir artı olacak.

TURİZM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Turizm, Gaziantep için stratejik sektörlerin başında geliyor. Öncelikle dünyanın en lezzetli mutfağına sahibiz. Gastronominin merkeziyiz. Yine Zeugma, Rumkale, Karkamış, Dülük, Tilmen ve Yesemek gibi çok önemli tarihi zenginliklere sahibiz. Bu yerlerin her birinin tarihi ve turistik önemi konusunda sayfalarca yazı yazılabilir. Her biri en az Göbeklitepe kadar önemli olan bu zenginliklerimizle ilgili yapacağımız çok şey var. Zeugma’nın yeniden gündeme gelmesi, Rumkale’deki yatırımların tamamlanması, Dülük’ün de kent gündemine girmesi, Karkamış’ın uluslararası tanıtımı, Yesemek’in UNESCO Dünya Miras Alanları Kalıcı Listesi'ne alınması gibi gerçekleştirilmesi gereken çok proje Gaziantep’i bekliyor.

Gaziantep’te proje çok. Kaybedecek zaman yok. Valilik başta olmak üzere, belediyelerin, Oda ve derneklerin hepsinin çok önemli projeleri var. Ortak akıl ve doğru bir planlama ile hayata geçirilecek olan projeler Gaziantep’in bölgesel önemini büyük ölçüde artıracaktır.

Mutlu yıllar, mutlu haftalar…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.