Gaziantep Şehir Hastanesi’nden beklenen hamle geldi! Binlerce kişi alınacak... Bu sene hizmete açılıyor; personel alımlarına hemen başlıyor!

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden beklenen hamle geldi! Binlerce kişi alınacak... Bu sene hizmete açılıyor; personel alımlarına hemen başlıyor!
Bir süredir yapımı devam eden Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasına aylar kala istihdamı artırıcı bir hamle yapacağı konuşulmaya başlandı. İşte Gaziantep Şehir Hastanesi iş ilanları…

Türkiye’nin her bölgesinde hizmet veren ve kompleks yapıları nedeniyle pek çok vatandaşın tercihi olan şehir hastanelerinin biri de Gaziantep’te yapılacaktı. Ancak yap – işlet – devret modeli ile hayata geçirilen şehir hastanelerinin inşaatını üstlenen yüklenici firmalarda yaşanan bazı aksaklılar nedeniyle Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaat süreci tam bir yılan hikayesine döndü. Bu olaya el atan Sağlık Bakanlığı, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bu sene hizmete açılacağını duyurdu.

Haziran ayı gibi hizmete açılması beklenen Gaziantep Şehir Hastanesi, sadece sağlık sorunu yaşayan Gazianteplileri ilgilendirmemeli. Aynı zamanda bölgede istihdam sağlayacak olan Gaziantep Şehir Hastanesi, binlerce işçinin de yeni iş adresi olacak. Bu konuda hazırlıklara başlayan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin işçi alımlarına ilişkin ise sıcak gelişmeler yaşandı.

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NE PERSONEL ALINACAK

Merak ile takip edilen Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatında sona gelindi. Bu da faaliyete geçecek olan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin personel alımlarına başlaması anlamına geliyor. Önümüzdeki günlerde sözleşmeli ve kadrolu olarak personel alımı yapacağı konuşulan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin genel şartları ise şimdiden belli.

Kamu kuruluşu olması nedeniyle genel şartları sabit tutması beklenen Gaziantep Şehir Hastanesi’nde işe başlayabilmek için sağlık sorunu bulunmamak, devlete karşı bir suç işlememiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, arşiv araştırması ile güvenlik soruşturmasını geçebilmek için genel şartların aranması bekleniyor. Elbette Gaziantep Şehir Hastanesi, tüm kamu kurumları gibi sadece T.C. vatandaşı olanları istihdam edecek.

KPSS’Lİ VE KPSS’SİZ ALIMLAR YAPILACAK

Bahar aylarını personel alımına ayırması beklenen Gaziantep Şehir Hastanesi’ne ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ederken; hastanenin şu an için hem KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanı ile hem de KPSS puanı olmadan alım yapması bekleniyor. Yani Gaziantep Şehir Hastanesi’nin sözleşmeli ve memurlar için KPSS şartı arayacağı; taşeron ya da kadrolu işçiler için ise KPSS puanı aramayacağı konuşuluyor. Öte yandan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin alım yapacağı pozisyonlar da netleşmeye başladı.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin sağlık personeline ek olarak; teknik elemanlar, güvenlik, temizlik ve çamaşırhane elemanları, teknik personel, garson, aşçı, fizyoterapist, tıbbi atık personeli gibi pozisyonlarda alım yapması bekleniyor. Aynı zamanda Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bilgi yönetim personeli, yardım masası ve danışmanlar, servis sorumluları ve sekreter alması da gündemde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.