Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kış yardımları için ilk adımı attı! Başvurular üç kanaldan birden alınacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kış yardımları için ilk adımı attı! Başvurular üç kanaldan birden alınacak
Soğuk kış aylarında yardıma muhtaç olan Gazianteplileri yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen adım geldi. Kış yardımlarını devreye sokan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, duyuruyu yayınladı.

Türkiye’de ihtiyaç sahibi olan haneleri destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra çeşitli vakıflar ve yerel yönetimler de yardımda bulunuyor. Bu kapsamda yer alan belediyeler, pek çok yardım gerçekleştiriyor. O belediyelerden biri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise, bu yılın kış ayı yardımları için çok sayıda yardım türünü yürürlüğe sokmuş bulunuyor.

Gaziantep ilinde yaşayan vatandaşların sosyal desteğe ihtiyacı olması halinde vatandaşları destekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda nakdi yardımdan ısınma yardımına kadar çok sayıda destek sunuyor. Bu kapsamda desteklerini bu yıl daha da genişleten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların başvurularını ise çeşitli kanallardan alıyor. İşte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kış yardımlarına ilişkin tüm detaylar…

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KIŞ YARDIMLARI BAŞLADI

Özellikle soğuk kış aylarında vatandaşların sıcak bir yerde kalabilmesi için yardımlarını artıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kömür ve odun gibi ısınma yardımlarında bulunuyor. Bu yardımlardan yararlanmak için ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlamak şart iken; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yardımları sadece Gaziantep içerisinde ikamet eden kişilere gerçekleştiriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yardım başvurusu aldığı ilk kanal ise ALO 153 veya 0850 207 27 27 hattı oluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda başka araçlar aracılığıyla da yardım başvurusu kabul ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yardım başvurularını kabul ettiği bir diğer nokta, belediye bünyesinde hizmet verdiği Sosyal Yardım İşleri Daire Başkanlığı oluyor. Buradan fiziki başvuruları kabul eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda e-Devlet Kapısı aracılığıyla da pek çok hizmet sunuyor.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KIŞ YARDIMLARI ARTTI

Kışın sağladığı ısınma yardımına ek olarak pek çok yardım sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 1.500 TL nakit yardımı gerçekleştirdiği bir maddi yardım da sağlıyor. Ancak baştan belirtelim, bu yardım yalnızca pandeminin getirdiği olumsuz ekonomik etkiler nedeniyle esnafa veriliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başka yardımları da bulunuyor.

Sosyal market gibi çeşitli ek yardımlar gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, gıda yardım kolisi gibi uygulamaları da dönem dönem yürürlüğe sokuyor. Buna ek olarak süt yardımında bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğrenci bursu, Ramazan kolisi ya da sosyal yardım kartı gibi yardımlar da gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.