Gaziantepli Ev Hanımları Her Ay 5.500 TL Maaş Alacak! Devlet Ev Hanımlarına Emekli Maaşı Bağlıyor

Gaziantepli Ev Hanımları Her Ay 5.500 TL Maaş Alacak! Devlet Ev Hanımlarına Emekli Maaşı Bağlıyor
Gaziantep’te yaşayan ev hanımlarına müjdeli haber geldi. Evde emeklilik başvurusu yapan ev hanımlarına devlet her ay 5 bin 500 TL maaş bağlayacak. Ev hanımlarına emeklilik detayları…

Türkiye’de milyonlarca ev hanımını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Artık ev hanımları da devletten aylık maaş alma hakkı kazanacak. Emeklilik başvurusu yapıp gerekli şartları sağlayan ev hanımlarına ayda 5 bin 500 TL nakit maaş ödenecek. Gaziantep’te yaşayan binlerce ev hanımı için heyecan yaratan evde emeklilik şartları ve başvuru detayları belli oldu.

SGK’dan Ev Hanımlarına Emeklilik Fırsatı

Ev hanımları, herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmasa bile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında emekli olabilecek. Büyük fırsat ev hanımları tarafından yakından takip ediliyor. SGK ev hanımlarının başvurusunu onayladığı takdirde bu kişilere her ay düzenli maaş yatıracak. Evde emeklilik kurallarına göre prim ödeme veya evde üretim yapma seçeneğine göre emekli maaşının miktarı değişecek.

İsteğe Bağlı Sigorta Şartları

Gaziantepli ev hanımları herhangi bir iş yerinde çalışmasa bile kendi adına isteğe bağlı sigorta yaptırabiliyor. 2008 yılından bu yana devam eden uygulamaya göre isteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları Bağkur’a üye sayılıyor. SSK’lılara göre daha fazla prim ödeme durumuna karşılık çalışmadan da emekli olma imkanı sunuluyor. Daha önceden ikramiyemiz çalışanlar 3,5 yıldan az süre ile ikramiyeli emekli olabilirler. Devletin ikramiye ödemlerine ilişkin belirlediği tutar o yıldaki asgari ücret üzerinden hesaplanıyor.

İsteğe bağlı sigortalılık dışında ev hanımları evden üretim yaparak da şirket kurup emekli olma fırsatı elde edebiliyor. Tüccar Muafiyet Belgesi olan kadınlar vergi ve sigortadan muaf tutuluyor. Üretim yapıp satarak kazanç elde eden ve primlerini ödeyen ev hanımlarına emeklilik imkanı sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.