Ev hanımlarına Gaziantep'te her ay 1.100 TL ödeme müjdesi bakanlıktan geldi! Başvurular çoktan başladı!İŞTE DETAYLAR

Ev hanımlarına Gaziantep'te her ay 1.100 TL ödeme müjdesi bakanlıktan geldi! Başvurular çoktan başladı!İŞTE DETAYLAR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sosyal destek ödemelerinden bazıları sadece kadınlara yönelik. Bu yardımlar kapsamında nakit yardımlar gerçekleştiren bakanlık, kadınlara 1.100 TL ödeme müjdesi verdi.

Çok sayıda sosyal destek ödemesi gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destek ödemelerini her geçen gün artırmaya başladı. Destek ödemeleri kapsamında özellikle yaşlı, engelli, kadın veya çocuk gibi iş hayatına daha az katılan bireyleri hedef alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara verdiği destekleri bu yıl itibariyle daha da artırdı.

Eşi ölmüş kadınlardan; çalışmayan kadınlara kadar iş hayatının dışında kalan ve geliri olmayan kadınları destelemek için pek çok nakit ödeme gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeler arasına bir yenisini daha ekledi. Başvuru sonucu onay alan kadınlara her ay ödeme yapacağını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme tutarını da açıkladı. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları da duyurdu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN KADINLARA DESTEK

Sosyal destek başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden yıl boyunca almayı sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Medya Tava’nın haberine göre, başvuru yapan kadınlara 1.100 TL destek verecek. Bu kapsamda birtakım şartlar belirlemiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeleri aylık olarak gerçekleştirecek.

E-Devlet Kapısı aracılığıyla başvuru aldığı gibi aynı zamanda illerde valiliklerde; ilçelerde kaymakamlarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da başvuruları kabul edecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu desteklerden yararlanacak kadınlar için belirlediği şartlara ilişkin de bilgi verdi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KADIN DESTEK ŞARTLARI BELLİ OLDU

Ev hanımı kadınlara yönelik nakit desteği gerçekleştireceğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda kadınların taşıması gereken birtakım şartlar da belirledi. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kadınları destekleyecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ek birtakım şartların taşınmasını da istedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği şartlar kapsamında yardımdan; herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan, herhangi bir geliri olmayan ya da çalışmayan kadınlar yararlanabilecek. Aynı zamanda destekten yararlanmak için en az 1 çocuğa sahip olmak da şart. Ödemeler ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.