Son gün yaklaşıyor! OGM, 1.128 personel alımı için başvuruları almaya devam ediyor! İşte OGM personel alımı ekranı ve şartları

Son gün yaklaşıyor! OGM, 1.128 personel alımı için başvuruları almaya devam ediyor! İşte OGM personel alımı ekranı ve şartları
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personel alımı için başvurular başladı. Personel alım şartlarını da açıklayan OGM, başvuruların son gününün yaklaştığını hatırlattı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının 2023 yılında gerçekleştireceği personel alımları için başvurular başladı. Personel alımları kapsamında ilk ilanlardan biri Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) geldi. Personel alımı gerçekleştireceğini ilan eden OGM, tam 1.128 orman muhafaza memuru alımı yapacağını duyurdu. Alımlara ilişkin şartlara dair de bir bilgilendirme gerçekleştiren OGM, başvuruları almaya çoktan başladı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girme şartıyla başvuruları kabul eden OGM, başvuruları almaya 26 Ocak 2023 tarihi itibariyle başlamıştı. Dün başlayan başvuruları şubat ayı içerisinde sonlandıracak olan OGM, son başvuru tarihi ile birlikte başvuru yapılacak olan adresi ve şartlarını da açıkladı. İşte OGM 1.128 personel alımı şartları ve başvuru ekranı…

OGM PERSONEL ALIM BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Resmi Gazete’de yayımladığı ilan ile 1.128 orman muhafaza memuru alımı yapacağını duyuran OGM, yayınladığı ilanda başvuru detayına ilişkin bilgiler de verdi. OGM’nin gerçekleştireceği orman muhafaza memuru alımı için başvuruların e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı aracılığıyla gerçekleştirileceği böylelikle ortaya çıktı.

Yalnızca online başvuruları kabul edecek olan OGM, orman muhafaza memuru alımı için şahsen ya da posta yoluyla yapılacak başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını hatırlattı. Dün itibariyle başvuruları almaya başlamış olan OGM, başvuruların sona ereceği tarihi ise 6 Şubat 2023 olarak açıkladı.

OGM PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

OGM gerçekleştireceği orman muhafaza memuru alımı için şartları da duyurdu. Buna göre, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesi’nde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olan adayların başvurularını kabul edecek olan OGM, 2022-KPSSP93 türünden en az 65 puan almış olmayı da şart koştu. Eğitim şartına ilişkin de bilgi veren OGM, adayların bacı bölümlerden mezun olmuş olması gerektiğini şart koştu.

Yapacağı orman muhafaza memuru alımı için eğitim şartı getiren OGM; ormancılık ve orman ürünleri, orman işletmeciliği, ormancılık, orman ürünleri, odun dışı orman ürünleri, fidan yetiştiriciliği, fidan yetiştirme, fidan ve fidecilik, budama ve aşılama, avcılık ve yaban hayatı, av ve yaban hayatı gibi bölümlerinin birinden ön lisans mezunu olmak gerektiğini bildirdi. Sağlık kurullarından ‘Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli’ sağlık raporu alabilmeyi de şart koşan OGM, aynı zamanda temiz bir sabıka kaydı ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmasına onay vermeyi de şartları arasına ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.