Gaziantepliler Doğalgaz Faturaları İçin Tasarruf Yolları Nelerdir? Uzmanlar Açıkladı…

Gaziantepliler Doğalgaz Faturaları İçin Tasarruf Yolları Nelerdir? Uzmanlar Açıkladı…
Gaziantep'te artan doğalgaz faturaları oldukça cep yakıyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber vatandaş oldukça zor durumda. Yükselen fiyatlar faturalara da yansıdı. Uzman isimden doğalgaz faturasını düşürecek yöntemler açıklandı! İşte detaylar...

Kış aylarının gelmesiyle beraber fatura yükleri arttı. Doğalgaz faturaları da vatandaşın belini bükmeye başladı. Artan masrafların yanı sıra doğalgaz masrafları da eklenince vatandaş zor durumda kalmaya başladı.

Doğalgaz faturasında tasarruf yolları için Doğalgaz dağıtım şirketinde görev yapan Makine Mühendisi Murat Aras’tan tavsiyeler geldi. Doğalgazın doğru kullanımı faturaya %35 oranında yansıyacak.

KOMBİ İÇİN ODA TERMOSTATI TAVSİYESİ

Doğalgazın doğru kullanımı için termostat tavsiyesi geldi. Vatandaşların oda sıcaklığını ‘konfor sıcaklığı’ olarak 19-20 derecelerde kullanması gerektiğini söyleyen Makine Mühendisi Murat Aras, 19-20 derecede üzerinde olan her 1 derece artışında %6 doğal gaz kullanımı artacaktır. Bu sıcaklık dengesi için de termostat kullanımı faydalı olacaktır, açıklaması geldi.

SENEDE BİR BAKIM ŞART

Murat Aras tavsiyelerine şu şekilde devam etti:

Ev güneş gördüğünde ev ortamının sıcaklığı artış gösteriyor. Termostatla beraber ortam ısındığından dolayı kombiyi kapatmaya yönelik bir adım oluyor. Böylece daha verimli doğalgaz kullanımı sağlanmış olacaktır.

Bunun yanı sıra cihaz üretici olan firmalarında da tavsiyesiyle beraber senede 1 kere yetkili kimselere tarafından bakımların yapılması iyi olacaktır. Ancak bu konuda mağduriyetlere şahit oluyoruz. Piyasada ehil olmayan kişiler tarafından cihaz temizliği yapıldığını görüyoruz. Bu konuda dikkatli olunmalı.

Doğalgazı verimli kullanmak için bina, pencere ve katı izolasyonlarının yapılması gerektiğini söyleyen Murat Aras, bu durumun faturalara olumlu olarak yansıyacağını açıkladı.

Kombi ve petek sularının değiştiği anda oksitlenme yaparak peteklerde çürüme meydana getirmekte. Bundan kaynaklı olarak su temizliği yerine filtre temizliği yapılmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.