Burun Estetiği Nedir? Rinoplasti Ameliyatı Zor mu? Op. Dr. Emine Şakalar Yanıtlıyor!

Burun Estetiği Nedir? Rinoplasti Ameliyatı Zor mu? Op. Dr. Emine Şakalar Yanıtlıyor!
Yaşanan pandemi süreci ile birlikte evlere kapanan çoğu sosyal medya kullanıcısı iyi bir içerik üreticisi olma yolunda hızla ilerlerken estetik ameliyatlarına olan ilgi de kat ve kat artmaya devam ediyor. Takipçilerinin karşısına çok daha güzel bir şekilde çıkmak isteyen, kullanıcılarının başvurmuş olduğu Burun Estetiği ve Rinoplasti ameliyatlarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren KBB Eskişehir cerrahı Op. Dr. Emine Şakalar’a sorduk. İşte detaylar…

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve sosyal medyanın giderek yaygınlaşması estetik cerrahisine olan ilgiyi arttırmaya devam ediyor. Cerrahi teknolojinin ilerlemesi ile birlikte son derece yaygın hale gelen ve daha rahat gerçekleştirilen ameliyatlar ise birçok kişinin tercihi olmaya devam ediyor. Burun estetiği, Kulak Burun Boğaz hastalıklarını ve estetik cerrahisi ile ilgili tüm detayları deneyimli hekim KBB Eskişehir hastalıkları uzmanı Op. Dr. Emine Şakalar’a sorduk.

BURUN ESTETİĞİ NEDİR? RİNOPLASTİ ZOR BİR AMELİYAT MI?

Burunestetiği diğer adı ile Rinoplasti; burun şeklinin kalıcı bir şekilde düzeltildiği, burun içerisinde ve dışarısında mevcut olan bozukluklarında giderilip, burnun istenen şekilde değiştirilmesi olarak tanımlayan Cerrah Dr. Emine Şakalar, doktor ve hasta uyumuna dikkat edilmesinin önemini özellikle vurguluyor. Hastanın ihtiyaç duyduğu şekilde fonksiyonel açıdan nefes alması, istediği ve seveceği şekilde doğal görünüme kavuşmasının amaçlandığını dile getiren Uzman Cerrah; Burun ameliyatı öncesinde hastanın çok ama çok iyi bir şekilde değerlendirmesi ve analiz edilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapıyor.

“Burun tıkanıklığı olup olmadığı, nasıl bir buruna sahip olmak istediği, asıl şikâyetinin ne olduğu detaylı bir şekilde sorgulanmalı ve hastanın bizden ne istediği sorgulanmalı” diyerek özellikle ekliyor.

Ameliyat öncesi yapılacak olan simülasyon çalışmalarının ise beklenen sonucun aksine hastaları yanıltabileceğini dile getiriyor. Özellikle hastanın burada dikkat etmesi gereken kendisi ile daha önce benzer burun yapısına sahip olan başka bir hastanın ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyor.

RİNOPLASTİ AMELİYATI SONRASI HASTALARI NELER BEKLİYOR? BURUN ESTETİĞİ AMELİYATLARINDAN KORKULMALI MI?

Yapılan araştırmalara göre birçok hastanın ameliyattan uzak durmasının ve kaçınmasının önemli sebepleri ameliyat sonrası ağrı, şişlik, morluk ve buna bağlı bir çok şikâyetler olduğu bilinmekte. Özellikle yaşanan bu tarz problem ve korkuları Op. Dr. Emine Şakalar’a sorduk. Rinoplasti ve estetik ameliyatları sonrası neler yaşanabileceğini ve bu ameliyatlardan gerçekten korkulmalı mı? Sorusunu kendisini yönelttik. İşte Dr. Şakalar’ın ameliyat sonrası yaşanabilecek rahatsızlıklar ile ilgili dile getirdikleri.

“Rinoplasti ameliyatları sonrasında hastanın burun içerisine özel silikon tamponlar konulmaktadır. Bu tamponlar hem konulurken hem de çıkarılırken eski yöntem tamponların aksine son derece basit bir şekilde uygulanmaktadır. Silikon tamponlar yaklaşık olarak 5-7 gün arsında kalmaktadır. Çıkarma işlemi ise 10-15 saniye sürüp hastaya herhangi bir zorluk oluşturmamaktadır. Burun dış kısmına ise eksternal fiksatör denilen burun kalıbı koyuyoruz. Ameliyat sonrasında ise oluşmasından en çok korkulan morluk ve şişlik ise 2-3 gün sürmekte, 1 hafta içerisinde tamamına yakını kaybolmaktadır.”

“Dikkat edilmesi gereken önemli konulardan diğeri de ameliyattan çıktıktan sonraki ilk 72 saat hastanın yüze soğuk uygulama yapmasıdır. Bu uygulama ile ödem ve morluk gibi semptomlar büyük ölçüde azalmaktadır. Ameliyat sonrasında her şey yolunda giderse hastanede 1 gece gibi kısa bir yatış yapılmaktadır. Kullanılan özel teknolojik cihazlar, doktorun deneyimli elleri ve birazda cesaret ile ameliyatlardan korkulması için bir sebebe gerek yoktur.”

“Özellikle ameliyat sonrası nadiren de olsa bazı hastalarımızın yapısı gereği burunda çökmeler, eğrilmeler ve düşme gibi istenmeyen durumlar olabiliyor. Böyle bir durumda ise hastaya revizyon cerrahisi dediğimiz tekrar müdahale gerekir. Hastalar bu konuda bilgilendirilmeli ve bu tarz çok nadir görülen komplikasyonlar bilinerek ameliyata girmeleri gerekir.” olarak yorumlamıştır.

ESKİŞEHİR KULAK BURUN BOĞAZ UZMANI OP. DR. EMİNE ŞAKALAR KİMDİR?

1984 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Op. Dr. Emine Şakalar, 2008 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden mezun olmuştur. Tıp fakültesi ve uzmanlık eğitimi boyunca özellikle estetik konularına yetenek ve ilgisi olmasından dolayı çalışmalarına devam etmektedir. Fonksiyonel ve estetik burun cerrahisi özel ilgi alanı olmuştur. İlgi alanı olmakla birlikte kulak hastalıkları cerrahisi ve vertigo (baş dönmesi) özel ilgi alanına girmektedir. 2013 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Kulak-Burun-Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi uzmanlığını tamamlamıştır.

Ayrıca uygulanan tedaviler arasında:

  • Rinoplasti/ burun estetiği
  • Revizyon burun estetiği
  • Burun ucu estetiği - Tipplasti
  • Septum deviasyonu - septoplasti
  • Burun eti küçültülmesi - radyofrekans
  • Timpanoplasti (kulak zarı onarımı)
  • Kepçe kulak estetiği
  • Göz kapağı estetiği
  • Yüz estetiği-dolgu-prp-mezoterapi-botoks
  • Yanak estetiği-bişektomi
  • Çene estetiği-mentoplasti
  • Kbb hastalıkları tedavisi-kulak hastalıkları-burun hastalıkları-boğaz hastalıkları-pediatrik kbb

Instagram hesabı : Op. Dr. Emine Şakalar 

Facebook hesabı : Op. Dr. Emine Şakalar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.